Naslovnica BIHAĆ Današnjim spust niz Unu zamalo završio kobno po migranta (FOTO) Na email...

Današnjim spust niz Unu zamalo završio kobno po migranta (FOTO) Na email redakcije KRAJINA.BA portala upravo su stigle 2 slike i pismena izjava osobe incijala D.P. iz Bihaća koji tvrdi da je današnji spust migranata u dječijem čamcu zamalo završio kobno po život jednog migranta.

0

Piše: KRAJINA.BA

Da su problemi sa migrantima eksalirali govore i situacije koje su se događale proteklog vikenda u Bihaću.

Majka dvoje djece je prijavila pokušaj silovanja od strane migranta.

VEZANA VIJEST: HOROR U ULICI 502. VITEŠKE BRIGADE U BIHAĆU: Migrant pokušao silovati Bišćanku

Zatim je MUP USK na svojoj službenoj stranici objavio da je migrant u centru grada (Ulica Bosanska) napao policajca.

VEZANA VIJEST: Prijavljen napad na policijskog službenika u Bihaću od strane dva migranta u alkoholiziranom stanju

Dok je redakcija KRAJINA.BA portala upravo dobila poruku od Bišćanina D.P. koji tvrdi da se migranti spuštaju u dječijem gumenom čamcu kod slapa “Mujo Bejzin” i da je jedan njihov spust umalo završio kobno.

Naime, svi Bišćani veoma dobro znaju koliko je samo rijeka Una opasna i koliko se ljudi dosada ugušilo upravo kod imenovanog slapa. Malo je onih pravih plivača koji se usude plivati ili se spuštati u malim čamcima preko ovog slapa.

Međutim, ne poznavajući Unu, migranti se gotovo svakodnevno kupaju na gradskom kupalištu “Beton” gdje nerijetko završavaju i u samom slapu.

Jedan od njih se pokušao spustiti sa čamcem koji se iznenada prevrnuo. Slap je na kratko vrijeme zadržao migranta pod vodom,a svjedoci koji su bili u kafiću “H20” su odmah priskočili u pomoć. Sreća po migranta, pomoć mu nije trebala i nekako je isplivao.

Pogledajte video gušenja od prije samo nekoliko dana

Znamo da se prije nekoliko dana jedan migrant ugušio u Uni, ali to ih nije spriječilo da i dalje uživaju u kupanju na rijeci Uni.

VEZANA VIJEST: NESRETAN SLUČAJ U BIHAĆU: Ugušio se migrant prilikom kupanja u Uni

Nadamo se da će se vlasti, policija, Crveni križ i svi oni koji imaju kontakta sa migrantima probuditi i objasniti ovim jadnim ljudima koliko je Una opasna jer će u suprotnom još neko izgubiti život izvodeći vratolomije na našoj lijepoj, ali i veoma opasnoj rijeci Uni.