Naslovnica MAGAZIN Darko Lazić urlao na intenzivnoj: Dajte mi d…., bolje da se nisam...

Darko Lazić urlao na intenzivnoj: Dajte mi d…., bolje da se nisam ni probudio iz kome! Pjevač napravio haos u KBC Zemun, hitno reagovali čuvari! Darko Lazić u nedjelju veče doživio je najveću apstinentsku krizu od 23. oktobra, kad je imao tešku saobraćajnu nesreću, poslije koje se danima borio za život. On je urlao na intenzivnoj njezi, gdje se i dalje nalazi, i prijetio da će sebi oduzeti život ukoliko mu doktori ne donesu kokain.

0

Pjevač je zapomagao iz sveg glasa, zbog čega je osoblje moralo da ga izoluje i udalji od ostalih pacijenata, koje je svojim kricima uznemirio.

Lazić, koji je za tri nedjelje dva puta operisan, od udesa nije mogao da konzumira kokain niti alkohol. Zato je, kao što je i očekivano, upao u apstinentsku krizu, koja je iz dana u dan sve ozbiljnija.

Prema informacijama našeg izvora, pjevač je u nedjelju veče bio u nervnom rastrojstvu i rekao da mu se više ne živi jer ne može da izdrži bez opijata.

– Cijeli dan je govorio da se fizički osjeća loše, da ima trzavice, da mu trne organizam, a uveče, stanje mu se naglo pogoršalo. Počeo je sve lošije psihički da se osjeća, a anksioznost je porasla do te mjere da je uznemirio sve pacijente na intenzivnoj njezi. U tom trenutku do njega je dotrčao jedan od četvorice čuvara koji ga redovno obilaze i brinu o njegovoj bezbijednosti, a on mu je tražio ili drogu ili doktora. Kad je ljekar stigao, Darko je počeo da rida i da ga moli za kokain uz objašnjenje da mu je jako loše – kaže izvor i dodaje da je, shvativši da doktor neće da mu pomogne, napravio haos.

– Počeo je da urla i nastavio da traži kokain. Bio je sav crven u licu, ridao je, pokušao je da ustane. Bilo je jezivo posebno kad je počeo da uzvikuje: “Dajte mi drogu, ubiću se ako mi ne date drogu! Bolje da se nisam probudio iz kome, ne bih osjećao ovo. Dajte mi nešto da me uspavate, ne mogu ovo više da izdržim.” Doktor je morao da reaguje i da mu, osim lijekova za bolove, da i jaka sredstva za smirenje. Njegov krevet pomjerili su u ćošak kako bi bio dalje od ostalih pacijenata da ne bi morali da ga gledaju u tom stanju. Odmah sutradan je pozvan i psihijatar, koji je razgovarao s njim – kaže izvor.

– Ljekarima je prioritet da se Darko oporavi od nesreće i da mu organizam dovedu u red. Liječenje od zavisnosti se obavlja na drugačiji način, pristup je drugačiji, što je za njega neadekvatno u ovom momentu. Doktori ga razumiju jer se skida s kokaina na suho i to je jako neprijatan i bolan proces. Povlačenje droge iz organizma izaziva trnjenje u cijelom tijelu i jak bol, a tu su i psihičke krize – završava izvor.

Apstinentska kriza jako je neprijatna, a u pjevačevom slučaju naročito jer doktori trenutno ne rade na njegovom skidanju s droge, već na saniranju teških povreda koje je zadobio u udesu.