-2.6 C
Bihać
Utorak, 25 Januara, 2022

Darku Laziću prijeti zatvor, podnijeta krivična prijava

IZVORavaz.ba

Mada je tvrdio da više nema nikakva dugovanja prema bivšoj supruzi Ani Sević, pjevač Darko Lazić ponovo je uhvaćen u laži, pišu mediji u Srbiji. Dok se on pravda da je isplatio sve alimentacije, a njegova nova djevojka Barbara Bobak podržava njegovu priču, istina je čini se drugačija.

Kako je za “Blic. rs” otkrio Anin advokat, Miša Petrovski, Darko je ponovo prestao da plaća alimentaciju i to od marta ove godine.

– Lazić je bio dužan veliku cifru za alimentaciju i mi smo podnijeli zahtjev za izvršenje naplate, te je podnijeta i krivična prijava. On je u međuvremenu platio veći dio alimentacije sa kojim je kasnio i tu se zatvorilo njegovo dugovanje na mart mjesec ove godine. Međutim, sada ima novo dugovanje, jer je od marta prošlo osam meseci, a on nije uplaćivao ni dinara. Njegovo zaduženje je da mjesečno plaća 50 hiljada dinara, što znači da trenutno duguje 400 hiljada dinara, zaključno sa oktobrom mjesecom – objasnio je Petrovski za “Blic”.

U medijima se nedavno pojavila i informacija da su Darku u porodičnu kuću u Brestaču došli izvršitelji zbog duga za alimentaciju koju pjevač nije isplatio bivšoj supruzi Ani Sević. Pisalo se i da su izvršitelji popisali stvari u Lazićevom domu, te da je njegova bivša vjerenica, Marina Gagić, odnijela u međuvremenu neke stvari sa sve oznakama, koje su zapravo u njenom vlasništvu.

Ana Sević

Kako pravni zastupnik Ane Sević tvrdi, oni nisu upoznati da li su izvršitelji bili na Lazićevoj adresi.

– Da li je bilo popisa to mi ne znamo, već samo nadležne službe. Oni nas samo obavještavaju da li je bila uplata ili ne, što ovoga puta nije slučaj. Za sve ostalo se pitaju sud i tužilac, to je u njihovoj nadležnosti, mi smo prosto od početka podnijeli izvršnu presudu koju pokušavamo da naplatimo – ističe advokat Petrovski.

Ukoliko nastavi da izbjegava plaćanje alimentacije, Lazić bi između ostalog mogao da završi iza rešetaka.

– Neplaćanje alimentacije predstavlja krivično djelo, koje se goni po službenoj dužnosti. Tako treba imati na umu da je nedavanje izdržavanja krivično djelo za koje je u osnovnom obliku zaprijećena novčana kazna ili kazna zatvora u trajanju do dvije godine. Ovo krivično djelo se inače goni po službenoj dužnosti, a u presudi kojom se okrivljeni oglašava krivim sud može naložiti isplatu svih zaostalih alimentacionih obaveza i buduće redovno davanje izdržavanja, pod prijetnjom kažnjavanja. Prema tome nadležni sud će odlučivati da li će podnositi i pokretati postupak, to je u nadležnosti tužioca i mi ne možemo da ulazimo u postupanje. Sve zavisi od procjene sudije – objašnjava Anin advokat Miša Petrovski.

Dodaj komentar:
Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se