Đedović odgovorio Barbariću: Nisam u mogućnosti da pomirim svoje želje i racionalne potrebe

IZVORavaz.ba

Nekadašnji igrač Bosne, Đedović poručuje da je želio igrati za BiH, ali da mu njemačke vlasti nisu dozvolile zbog državljanstva.

– Prije svega, ograđujem se od izjava navedenih na Facebook profilu generalnog sekretara KS BiH. Razočaran sam načinom komunikacije od strane sportskog radnika i čovjeka koji je na čelu jednog sportskog kolektiva. Želim potvrditi nastojanje g.Barbarića u cilju rješavanja pitanja državljanstva BiH koje bi meni omogućilo ponovni nastup za reprezentaciju Bosne I Hercegovine, na čemu sam mu iznimno zahvalan – kazao je Đedović i nastavio:

“Međutim, smatram nužnim pojasniti činjenično stanje koje čini cijelokupnu situaciju oko državljanstva iznimno komplikovanom, a koje se odnosi na inicijativu koju sam pokrenuo na zahtjev g.Barbarića pred Njemačkim organima u smjeru ishodovanja saglasnosti za sticanje državljanstva BiH, a samim tim i dvojnog državljanstva.

“Na moju žalost i žalost košarkaskog saveza, od strane Njemačkih organa nadležnih za pitanja državljanstva sam dobio negativan odgovor, štaviše, dobio upozorenje da bilo kakva aktivnost u smislu pokretanja povrata u knjigu državljana BiH moze imati direktne implikacije na moj trenutni status u Njemačkoj, u konačnici oduzimanje Njemačkog drzavljanstva. O predmetnom je uredno obavjesten i Barbaric.

“Obzirom da se sportom bavim profesionalno, ne iz hobija, valjda je svakom iole prosječnom građaninu koji svakodnevno na pošten i marljiv način obavlja svoj posao radi obezbjeđenja osnovnih uslova života, više nego jasno da unatoč želji da ponovno obučem dres reprezentacije Bosne i Hercegovine, na žalost nisam u mogućnosti trenutno da pomirim svoje želje i racionalne potrebe, dapače, svaki korak koji prethodno nije potvrđen ili usaglašen sa organima koji odlučuju o državljanstvu u BiH i Njemačkoj, može imati izuzetno negativne implikacije na dalji tok mog boravka u Njemačkoj, odnosno postojeći ugovor koji sam u obavezi ispoštovati.

“Moj doprinos Košarkaškom savezu i radu svih selekcija, od kadetskih do seniorskih vrlo je dobro poznat javnosti, kao i činjenica da sam više puta bio na raspolaganju za podršku i spreman trenirati pod uvjetima koji su od zajedničkog interesa. Ne namjeravam dalje komentirati ovaj slučaj te sam podnio zahtjev za razmatranje tužbe za klevetu o čemu će moji advokati dalje komunicirati – kazao je Đedović.

 

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se