32 C
Bihać
Četvrtak, 29 Jula, 2021

Delić s ministricom Mehić razgovarao o privrednoj saradnji KS i USK-a

Ministar privrede Kantona Sarajevo Adnan Delić primio je jučer u radnu posjetu delegaciju Unsko-sanskog kantona koju je predvodila ministrica privrede USK Samra Mehić.

Prvi susret ministara privrede ova dva kantona protekao je u razgovoru o mogućnostima unapređenja međukantonalne saradnje s ciljem razmjene dobrih ideja i prakse, a na obostranu korist.

“Posjeta ministrice Mehić prvi je korak u povezivanju naših kantona u vezi saradnje, razmjene i unapređenja dobrih privrednih praksi između ova dva kantona. Već sam ranije isticao da smo mi spremni sarađivati sa svim nivoima vlasti, kako bismo privredni ambijent u Kantonu Sarajevo učinili što boljim i privlačnijim za investitore, kako strane, tako i domaće”, kazao je ministar Delić nakon sastanka.

Ministrica Mehić također je istakla da je zadovoljna posjetom Ministarstvu privrede KS i da se raduje budućoj saradnji između kantona.

Kako je istaknuto na sastanku, oba naša kantona imaju prirodni i kulturno-historijski potencijal za razvoj turizma, stoga treba tražiti način da, u budućnosti, te potencijale kvalitetno iskoristimo, posebno zbog sveukupne situacije koju imamo u privredi zbog pandemije koja nas je umnogome usporila, posebno u oblasti turizma, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se