5.2 C
Bihać
Srijeda, 27 Oktobra, 2021

DEMANT NA SAOPŠTENJE GRADA BIHAĆA: Nije tačno da je zaustavljena gradnja na objektu BT-IL u centru grada

Nastavljena gradnja objekta BT-IL u strogom centru Bihaća

Na tekst koji smo objavili na portalu 10.11.2020. godine, dobili smo odgovor od vlasnika objekta koji vam prenosimo u cjelosti:

VEZANI TEKST: Zaustavljeni radovi na objektu BT-IL d.o.o. Bihać u vlasništvu Edina Dedića

Demant na netačne informacije koje ste prenjeli sa stranice Grada Bihaća

Nije tačno da je zaustavljena gradnja našeg objekta u centru grada kako su 10.11.2020. godine iz Gradske uprave poslali medijima. Objekat se i dalje gradi kao što građani Bihaća mogu vidjeti svojim očima ukoliko se kreću centrom grada.

Slikano 13.11.2020. god.
Slikano 13.11.2020. god.

Mi priznajemo svoju grešku koju smo napravili na zadnjem spratu objekta i kažnjeni smo zbog toga sa čak dvije kazne po 5000 KM, ali za onaj dio za koji imamo Rješenje, nastavljamo gradnju.

Tačno je da je inspektorica po nalogu Šuhreta Fazlića izišla na lice mjesta i pričala o kojekakvim zabranama rada što su internet portali ekskluzivno prenjeli, ali je isto tako tačno da mi još uvijek nismo dobili nikakvo novo rješenje o zabrani gradnje. Čak što više, u samom rješenju građevinske inspektorice izdanom prije 4 godine, tačnije 16.04.2016. godine stoji da nam se zabranjuje gradnja samo u spornom dijelu nadogradnje sprata iznad mansarde, dok se za izvođenje ovih radova ne pribavi izmjena i dopuna odobrenja za građenje. Tako da od rješenja o obustavi gradnje nema ništa.

Da naša firma ima pravo nastaviti graditi objekat koji je postao ružno lice našeg grada zajedno sa objektom firme Camelija osiguranje iz Bihaća, dokazuje i rješenje koje nam je izdano od strane Gradonačelnika Bihaća.

Sada kada građani Bihaća pogledaju ova rješenja mogu se uvjeriti da je Šuhret Fazlić sve ovo govorio zbog kampanje za gradonačelnika prije 4 godine dok je u posljednje 4 godine njegovog mandata zvao mene i mog brata Nedima Dedića da se dogovorimo oko nastavka gradnje objekta. Kada je SDA stranka ušla u koaliciju sa PoMAK-om, čak nam je predlagao da srušimo dva reda cigle samo da građani Bihaća vide da se nešto srušilo i onda će nam izdati dozvolu za gradnju kakvu god poželimo na šta mi naravno nismo pristali.

I evo prođe i 4 godine mandata, a Šuhret nije srušio naš objekat, čak smo ga i nastavili graditi. Agram i Camelija Osiguranje su također imali problem sa svojim objektima i nastavili bez problema svoju gradnju i neka su, jer ovaj grad treba da se razvija na način da u njega dolaze investicije što je našem gradonačelniku očito strani pojam. Upravo zbog njihove neažurnosti nije izgrađen ni veliki BBI Centar, a davno im je prodam objekat kina “Una” kao nijedna druga investicija.

Šta da mi, koji smo privrednici 30 godina drugo kažemo na činjenicu da su Agram i Camelija osiguranje nastavili gradnju, a da jedino nama pokušavaju zabraniti gradnju bar do ponedeljka dok ne prođu izbori? Jedino nam preostaje da ovim putem pitamo Gradonačelnika Fazlića trebamo li mi šta kome dati da nas raznorazni inspektori napokon puste na miru da gradimo onaj dio objekta za koji imamo dozvolu?

Dosta je pustih laži oko rušenja objekata u Bihaću, a u svom mandatu nijedan nisi sagradio,a kamo li srušio. Jedino što si dobro uradio je to što si dozvolio da IOM napravi nekoliko migrantskih kampova u našem gradu.

Puno toplih pozdrava od tvojih prijatelja  Edina i Nedima Dedića uz nekoliko trenutnih fotografija:

 

Dodaj komentar:
Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se