Denial Ahmetović preživio horor u Kaknju: Sjećam se samo da je krv šikljala na sve strane

Naime, Ahmetović je zadobio frakturu nosa, a ta povreda mu i dan danas zadaje ogromne probleme.

Bio sam peti razred i svakodnevno smo trojica prijatelja i ja odlazivši u školu i vraćajući se morali proći pored kuće u kojoj je živjela gospođa koja je izbjegla iz Srebrenice. Nažalost tu je živjela sama s obzirom na to da je u protekloj agresiji izgubila cijelu familiju… Pored njene kuće je bila cesta koju sam uvijek po naredbi roditelja pažljivo prelazio. Uvijek me tata savjetovao da dobro pogledam na obje strane i da budem pristojan prema bilo kome, tako da su mi njegove riječi uvijek bile ucrtane… No, moji „prijatelji“ prolazeći tim putem imali su običaj gađati prema kući te žene… Ona je pravila od cigli improviziranu ogradu, a oni su stalno kamenjem gađali i to joj uništavali, započinje za Ekspress, svoju priču Denial.

Dječaci nisu marili na gospođinu bol i psihičku nestabilnost već su non – stop gađali i obarali cigle… No, jedne prilike izašla je ispred i kazala da ukoliko to još jednom urade da će vidjeti, te da im neće ostati dužna i da će je dobro zapamtiti.

Iako nikada nisam nikome naudio, ni kriv ni dužan u to vrijeme sam strašno nastradao… Krenuli smo u školu i drugari su opet gađali cigle i oborili ih… No, ovaj put je gospođa odmah istrčala s oklagijom u ruci… Oni su odmah pretrčali ulicu i pobjegli, a ja mislivši da meni neće nauditi jer nisam ništa skrivio, polahko sam nastavio kretati se ka ulici… No, tada se desilo nešto neočekivano sa 20 metara udaljenosti gađala me oklagijom i samo da je milimetar promašila ostao bih potpuno slijep… Zadobio sam frakturu nosa… Samo se sjećam da je krv šikljala na sve strane, prisjetio se horora kojeg je preživio.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se