Naslovnica MAGAZIN Devetnaestogodišnji reper dobio 55 godina zatvora, kada vidite njegov Instagram pitat ćete...

Devetnaestogodišnji reper dobio 55 godina zatvora, kada vidite njegov Instagram pitat ćete se kako je uopće bio slobodan Tejmor je do sada svojim advokatima koji ga brane platio više od 500.000 dolara, a ima još troškova u taksama

0

Mladi reper Tejmor Travon Mekentajr (19), poznatiji kao Tay-K, osuđen je na 55 godina robije zbog ubistva! Tejmor ima prilično veliki dosije, a ukoliko ne dođe do značajnih promjena, iz zatvora će izaći sa 74 godine.

Iako možda nikada niste čuli za pomenutog repera, on je postao svjetski poznat kada je sa šestoricom muškaraca optužen za ubistvo dilera Itana Vokera (Ethan Woker) u julu 2016. godine. Kako pišu strani mediji, banda od njih sedmoro imala je namjeru da opljačka Vokera i još jednog dielera, ali je tokom provale Itan ubijen hicima iz pištolja.

Itanova djevojka na sudu je izjavila kako je, u trenutku pucnjave, on imao podignute ruke u znak predaje.

Advokati mladog repera na sudu su tvrdili da nije on ispalio smrtonosni hitac, te kako je njegova uloga u pljački bila skupljanje droge koja bi se kasnije preprodavala.

Ipak, uz razbojništvo, Tay-K proglašen je krivim i za ubistvo, pa je dobio zatvorsku kaznu u trajanju od 55 godina.

Tužna činjenica, još jedna u nizu, jeste ta da je karijera ovog mladića počela da cvjeta onda kada je – sa svega 16 godina – optužen za pomenuto ubistvo.

Međutim, tada je već završio u kućnom pritvoru.

Ipak, u martu 2017. skinuo je uređaj sa noge i pobjegao na sever Nju Džersija, gde je snimio pjesmu “The Race” u kojoj se hvalio statusom bjegunca.

Instgaram profil pomenutog repera obiluje fotografijama sa oružjem, drogom, novčanicama, te slikama iz zatvorske ćelije, kao i sa preostalim članovima ekipe za koje je javno tražio da se oslobode. Možda zanimljiva informacija jeste ta da mladog momka na ovoj društvenoj mreži sada prati oko 1,5 miliona ljudi.

Inače, kako piše NBC DFW, Tejmor je do sada svojim advokatima koji ga brane platio više od 500.000 dolara, a ima još troškova u taksama.

Važan podatak jeste taj da mladi reper Tejmor sve vreme isključivo tvrdi da nije kriv za ubistvo.