Dina Kahrimanović: Djevojke s naših prostora se mogu baviti modelingom samo iz hobija i ljubavi

IZVORklix.ba

Dina je rođena 9. januara 1998. godine u Sirtu u Libiji, a trenutno živi u Tuzli, gdje je završila gimnaziju. Potom je upisala Ekonomski fakultet u Brčkom, a karijeru modela je počela prije nekoliko godina.

“Dobila sam poziv modne agencije ABC Models prije pet godina, koji me je iznenadio. Tada sam napravila svoje prve korake na modnoj pisti”, izjavila je Kahrimanović.

Potom se okušala i u izboru za Miss BiH, a prošle godine je proglašena prvom pratiljom.

“Moj fotograf Baris Šabić me je nagovorio da se prijavim za izbor Mis Tuzlanskog kantona, na kojem sam pobijedila. Potom sam prošla u Top 12 za Miss Federacije BiH, a učestvovala sam i u izboru za Miss BiH te sam proglašena prvom pratiljom. Bilo je to pozitivno i poučno iskustvo za mene, veoma mi je drago što sam dobila samo pozitivne kritike”, rekla je Dina.

Ona smatra da se od modelinga u BiH baš i ne može živjeti.

“Ne bih posebno komentarisala bh. modeling, dovoljno je reći da se na našim prostorima ne može živjeti od modelinga te da se time djevojke s naših prostora mogu baviti samo iz hobija ili ljubavi. Ja radim za jedan popularni brend satova”, kazala je lijepa Tuzlanka.

Istakla je da voli putovanja, a lijepo se osjeća u Turskoj i Grčkoj.

“Mnogo volim putovanja, a najljepše je kad uklopim posao, zabavu i odmor na destinacijama koje posjećujem. Svoj posao zaista radim s uživanjem, uvijek se rado vraćam u Istanbul. S obziromna činjenicu da su moji angažmani u toku ljeta, većim dijelom ga provedem u upravo Istanbulu, a pored napornog rada nađem vremena za odmor. U posljednjih godina za odmor biram i Grčku”, otkrila je Kahrimanović.

Svoj izgled i kilažu održava bez problema.

“Trudim se da jedem zdravo, povremeno treniram, onoliko koliko stignem od obaveza. Nikad nisam imala problema s agentima zbog kilaže, na turskom tržištu traženi modeli moje građe”, istakla je Dina.

Otkrila je i kakve muškarce voli.

“Kao i svaka djevojka, volim prije svega duhovite i ambiciozne muškarce. Što se tiče fizičkog izgleda, nemam neki određeni tip, to mi ne igra neku veliku ulogu”, riječi su naše sagovornice.

Za neke buduće izbore ljepote se ne namjerava prijavljivati.

“Ovo dosadašnje iskustvo mi je dovoljno te nemam namjeru da se prijavim na bilo koji od izbora ljepote”, završila je Kahrimanović.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se