Naslovnica GLOBUS Dječaku dali drogu, snimali ga i smijali se dok je umirao, pa...

Dječaku dali drogu, snimali ga i smijali se dok je umirao, pa objavili na društvene mreže Karson Krimeni (Carson Crimeni) je još disao kad ga je njegov djed pronašao kako leži u mraku na betonu skejt parka u Lengliju, na jugozapadu Britanske Kolumbije u Kanadi.

0

Ali, dok je 14-godišnjak prevezen u bolnicu, ljekari su mogli samo da ga proglase mrtvim. Kanadska policija je navela da je dječak umro od prekomjerne doze droge 9. avgusta, a istražitelji ispituju osobe koje su bile sa Karsonom u posljednjim satima njegovog života.

Porodica Krimeni vjeruje da je neko dao drogu njihovom sinu, prenosi Blic.rs.

– Svjedoci su stajali okolo i snimali kako on uzima prekomjernu dozu, a taj video je kasnije objavljen na društvenim medijima – rekli su članovi dječakove porodice.

Dječak je bio sam kad ga je djed pronašao, oko 9.30 uveče u srijedu u skejt parku Volnat Grov.

– Ostavili su ga da umre – ogorčen je Darel Krimeni.

Dječakov otac Aron u šoku

On je naveo da je vidio neke postove na društvenim medijima, uključujući video na kojem se vidi uznemireni Karson dok ostali tinejdžeri stoje oko njega i smiju se. Na jednoj fotografiji, nastaloj kasnije iste večeri, vidi se jedan mladić sa osmijehom i natpisom: “Karson je skoro umro LOL”.

Policija vjeruje da je dječak proveo posljednje sate vrzmajući se po skejt parku, terenu srednje škole i atletskoj stazi iza nje. Smatra se da je dječak obilazio više parkova još od podneva kobnog dana.

Aron Krimeni, otac tinejdžera, rekao je da se zabrinuo kad uvečer nije mogao da dobije svog sina na telefon. Sačekao je nekoliko sati, nakon čega je u panici pozvao Karsonovog djed. Darel je otišao da obiđe područje oko škole, koja je blizu njegove kuće.

– Moj otac me je potom pozvao i rekao da ga je našao i da bolničari pokušavaju da ga zbrinu. Rekao je da je u lošem, veoma lošem stanju – prisjeća se Aron kroz suze.

Dječaka su hitno prevezli u bolnicu, gdje su ljekari pokušali da ga reanimiraju ali bezuspješno. Sljedeće večeri nekoliko stotina sugrađana okupilo se u skejt parku sa svijećama. Karsonov otac je naveo da je njegov sin bio sretno dete i da je volio hokej i video-igrice.

– Mučio se da nađe prijatelje svog doba, pa se družio sa djecom koja su starija od njega nekoliko godina – ukazao je Aron.

– Mislio je da su mu oni prijatelji. Vjerovao im je.