13.8 C
Bihać
Ponedjeljak, 18 Oktobra, 2021

Dječiji vrtići prioritet zaštite od proboja koronavirusa u odgojno-obrazovne ustanove

Predškolske ustanove na području USK rade i u otežanim epidemiološkim uslovima, a kao primjer se može uzeti Dječiji vrtić ¨Park¨u Bihaću.

Uz poštivanje higijensko-epidemioloških mjera i preporuka do sada nije zabilježen niti jedan slučaj zaraze koronavirusom.

U aprilu i maju ove godine rad predškolskih ustanova je bio obustavljen, dok su već u junu oba objekta Gradskog vrtića počela sa radom u uslovima koji su tražili privikavanje djece, roditelja i odgajatelja novim uslovima i pravilima.

U tom period vršeno je testiranje uposlenika i svi testovi su bili negativni i taj trend je nastavljen i u narednom period. Zabilježeno je nekoliko slučajeva gdje su roditelji djece bili pozitivni te su djeca uz adekvatno postupanje zaštićena od proboja koronavirusa u ustanove.

Rad je otežan iako se radi u punom sastavu, a odgajatelji nose većinu obaveza jer su u direktnom kontaktu sa djecom. Pristup i rad se prilagođava okolnostima, a djeca gradskog vrtića „Park“ razvrstana su prema uzrastu u devet grupa u objektu u objektu u parku, te sedam na Ozimicama I. Iako u teškom periodu, rukovodstvo vrtića sprema se i na uvođenje novina.

Dodaj komentar:
Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se