33.5 C
Bihać
Ponedjeljak, 21 Juna, 2021

Đukanović: Nasilje nije znak raspoznavanja evropske Crne Gore

IZVORavaz.ba

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović osudio je napad na novinara Televizije Vijesti Seada Sadikovića.

On je istakao da nasilje nije znak raspoznavanja evropske i kulturne Crne Gore.

– Sigurnost i zaštita novinara i bezbjedno okruženje su preduslov izgradnje demokratskog društva – poručio je Đukanović na Twitteru.

Đukanovićev status na Twitteru

I Bošnjačka stranka snažno osuđuje napad na novinara Seada Sadikovića, koji se u subotu navečer desio u Bijelom Polju.

– Smatramo da su sloboda novinara i generalno medijske slobode ključne vrijednosti i temelj svake demokratske zajednice. Napad na predstavnike medija, posebno tokom obavljanja radnih zadataka su atak na slobodu misli i izražavanja i predstavljaju kršenje osnovnih ljudskih prava. Od nadležnih organa zahtijevamo da se navedeni slučaj ispita do kraja, a vinovnici napada privedu pravdi i adekvatno kazne – rekli su iz te partije.

Portparol Socijaldemokratske partije (SDP) Mirko Stanić kazao je da ta partija osuđuje napad nanovinara TV Vijesti Seada Sadikovića u Bijelom Polju, te da zahtijevaju od nadležnih organa da se napadači hitno otkriju i procesuiraju.

– Pozivamo sve političke i druge strukture da, bez obzira na razlike, svoje djelovanje prilagodimo potrebi da Crnu Goruizgrađujemo kao demokratsko i tolerantno društvo u kojoj će pluralizam mišljenja biti omogućen bez posljedica po bilo koga – naveo je Stanić.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se