DOBILI JOŠ JEDNO OBEĆANJE: Radnici bivših krajiških giganata ispred Biroa za zapošljavanje u Bihaću

IZVORFTV

Kada im je isplaćivano prvih šest mjesečnih naknada, i to nakon skoro decenije borbe za njih, radnicima je obećano da će sljedeće biti isplaćivane mjesec za mjesec. Nakon novembra 2016. radnici Polietilenke, Kombiteksa, drvnih industrija Sana i Sanica, Žitoprerade i drugih nisu primili više nijednu naknadu.

Vidno iznervirani, nekolicina radnika je tražila sastanak sa direktorom Zavoda za zapošljavanje u Bihaću, da bi dobili odgovor, kada će im biti isplaćene nakande za nezaposlenost. Dva sata poslije, direktor ih je i primio, ali bez prisustva medija. Dobili su još jedno obećanje.

“Vlada FBiH u budžetu je planirala iznos za prvo zapošljavanje, postigli smo dogovor s kojim se slaže i menadžment Federalnog zavoda za zapošljavanje da se nama daju sredstva u iznosu od 1,6 miliona maraka. Vjerujem da ćemo do kraja mjeseca završiti taj dio priče”, kaže premijer USK-a Husein Rošić.

Radnici kažu da se nadaju da će ovaj put otići dalje od neispunjenog obećanja i da će novac koji im pripada napokon i biti na njihovim računima.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se