INTERVJU sa direktorom Direkcije regionalnih cesta USK: Dobra cestovna infrastruktura – preduslov za razvoj privrede

KRAJINA: Vaše imenovanje na dužnost direktora Direkcije za ceste uslijedilo je, čini se, u dosta zahtjevnom vremenu. Imate li jasnu viziju šta konkretno možete uraditi u području za koje ste sada nadležni?

ADNAN POZDERAC: Vjerujem da je i Vama kao i većini stanovnika Unsko-sanskog kantona poznato da u proteklom periodu nije bilo obezbijeđeno redovno održavanje regionalnih cesta na području USK kojima upravlja ova Direkcija, a što se odrazilo i na sigurnost svih učesnika u saobraćaju. Ovakvo zatečeno stanje diktiralo je i prioritete u radu. Nakon imenovanja na ovu poziciju i usvajanja Plana i Programa rada odmah smo pokrenuli zakonom propisani postupk izbora izvođača radova za redovno održavanje cesta koji je trenutno u završnoj fazi i vjerujem da ćemo ga vrlo brzo privesti kraju.

Dobra cestovna infrastruktura preduslov je za razvoj privrede, pa će pored radova na održavanju regionalnih cesta prioritet Direkcije u narednom periodu biti i iznalaženje dodatnih sredstava za investiciona ulaganja na najfrekventnijim regionalnim cestovnim pravcima Unsko-sanskog kantona.

KRAJINA: Direkcija za ceste USK-a duži je period bila “zakočena” u različitim procesima, počev od imenovanja upravljačkih struktura, pa i do realizacije značajnih projekata. Čini se da je usvajanjem Programa rada za ovu godinu, došlo do pomicanja naprijed. Recite nam kako sada stvari stoje u ovoj instituciji i koji su to bitni projekti koji će biti započeti u realizaciji ove institucije?

ADNAN POZDERAC: Tačno je da je u prethodnom periodu bilo određenih problema u funkcionisanju ustanove. Međutim, nakon provedenih procedura i imenovanja novih upravljačkih struktura stvorene su pretpostavke za nesmetano obavljanje poslova i zadataka zbog kojih je Direkcija i osnovana.

Od značajnijih projekata čija se realizacija očekuje u narednom periodu, treba svakako izdvojiti nastavak radova na izgradnji obilaznice Bužim. Značajna sredstva i ove godine planirali smo za rekonstrukciju i modernizaciju regionalne ceste R408 (Kulen-Vakuf – Martinrod), zatim projekat rješavanja odvodnje regionalne ceste u naselju Stijena, i dr. I ove kao i prethodnih godina obezbijeđena su sredstva za sanaciju nekoliko klizišta na području Unsko-sanskog kantona.

Ovim završavamo i ovaj kratki intervju, a direktoru Adnanu Pozdercu želimo puno sreće u daljnjem radu u Direkciji Regionalnih cesta Unsko-sanskog kantona.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se