21.6 C
Bihać
Subota, 24 Jula, 2021

Dodik bez izjašnjenja o donacijama za migrantsku krizu i angažmanu OS BiH

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik tokom cjelodnevne telefonske sjednice Predsjedništva BiH nije želio da se izjasni o prijedlogu člana PBiH Željka Komšića da se Vijeće ministara BiH zaduži od Predsjedništva BiH da dostavi izvješće o ukupno doniranim sredstvima, u opremi i novcu, za potrebe pomoći izbjeglicama, azilantima i migrantima u BiH, od Evropske unije i ostalih međunarodnih i domaćih organizacija, za period od 01. januara 2020.godine do 31. decembra 2020.godine.
Naime, Komšić je zatražio da se prilikom izvršenja ove obaveze posebno iskažu izdvajanja vršena od institucija iz BiH, entiteta, kantona, gradova i općina.

Po Komšićevom prijedlogu, Predsjedništvo BiH bi zadužilo Vijeće ministara da izvješće o ukupno utrošenim sredstvima dostavi u roku od 15 dana.

Također, član Predsjedništva BiH Milorad Dodik ne želi da se izjasni o prijedlogu angažmana Oružanih snaga Bosne i Hercegovine na pružanju pomoći civilnim organima na području Grada Bihaća.

Prijedlog se odnosi na privremeno angažovanje inžinjerijskih jedinica OS BiH na sanaciji pristupnog puta u dužini od 4.000 metara širine četiri metra na području kampa Lipa.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se