20.1 C
Bihać
Četvrtak, 16 Septembra, 2021

Dodik najavio sastanak zvaničnika iz RS-a zbog izjava ministrice Turković

Prema njegovim riječima, u političkom Sarajevu u krugu čiji je Turković dio misle da su Srbija i Srbi najbolji kada su slabi

IZVORavaz.ba

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik zakazat će sastanak s funkcionerima na kojem će razgovarati o posljednjim istupima ministrice vanjskih poslova Bisere Turković.

– To je muslimanski fundamentalista i ekstremista. Prema Srbima pokazuje odnos duboke mržnje i nipodaštavanja i pokušava da Srbe stvrsta na tamnu stranu historije – rekao je Dodik za RTRS.

Ovo je, kako je naveo, kulminacija jednog nemogućeg statusa u Bosni i Hercegovini i svi koji se zalažu za Bosnu i Hercegovinu nude da nestane RS i Srbi, da se pokore Hrvate, kako bi se muslimani i “mudžahedini” ovdje širili.

– Tako i ta Bisera Turković koja misli da je neka intelektualnost. To je onaj begovski mentalitet u kome je ona potomak porodice nekog vremena u kome su Srbi bili kmetovi, a oni begovi i ta njihova priča se i dalje nastavlja. Što se mene tiče, ovdje nikad neće moći da vraća begove – poručio je Dodik.

Prema njegovim riječima, u političkom Sarajevu u krugu čiji je Turković dio misle da su Srbija i Srbi najbolji kada su slabi.

Sada im, kako je istakao, smetaju Srbija i RS koje sa fašizmom nemaju ništa, a srpski narod je slobodarski narod.

– Mi nikada ništa nismo učinili i nikoga nismo napali. Branili smo i RS i odbranili”, izjavio je Dodik i dodao da to ne može ugrozi ni Turković.

On je naveo da su se, kada je govorio u nekom opuštenijem političkom niovu, salve optužbi Washingtona, New Yorka, Brisela, Njemačke slile na RS i njegovo ime.

Prema njegovim riječima, sve to govori koliko je Bosna i Hercegovina besmislena, ne treba to ni Bošnjacima.

– Bošnjaci bi mogli da razviju svoju državicu od onoga što perspektivno kontrolišu. Da puste nas da imamo svoju slobodu, samostalnost, da puste Hrvate. Šta oni da traže u Širokom Brijegu, Livnu – rekao je Dodik.

Poručio je da Banja Luka ne pripada “muslimanima”, već Srbima, šta god oni rekli o tome.

– Mi odlučujemo ovdje i nastavit ćemo da odlučujemo – naglasio je Dodik.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se