10.9 C
Bihać
Ponedjeljak, 25 Oktobra, 2021

Dodikov SNSD nema više 42 općine u RS i tri u FBiH, situacija se promijenila

Centralna izborna komisija je danas objavila nove ažurirane podatke o rezultatima lokalnih izbora koji su se u BiH održali 15. novembra.

U odnosu na rezultate koji su ažurirani prije dva dana, najveća promjena dogodila se u Derventi. Naime, nakon što je prebrojan znatan broj glasova koji su pristigli poštom, kao i od mobilnih i Covid timova, aktuelni načelnik Milan Simić, inače kandiodat SNSD-a, je napravio preokret ispred protivkandidata, kojeg je predložila koalicija SDS-PDP Vlade Kovačevića. Sada Simić vodi sa 330 glasova prednosti i prema nekim procjenama to mu je sasvim dovoljno da proglasi pobjedu.

S druge strane u Ilijašu je i dalje neizvjesno. Akif Fazlić, kandidat SDA, nakon prebrojavanja glasova pristiglih poštom, te od mobilnih i Covid timova, ponovo je u vodstvu ispred kandidata Četvorke Amara Dovadžije. Razlika je u samo 31 glasu u korist Fazluća. S obzirom na sve dosadašnje preokrete u ovoj općini, možda se bolje uzdržati od procjena i sačekati da u potpunosti bude završeno brojanje glasova.

Alija Tabaković, kandidat inicijative “Moja adresa: Srebrenica” smanjio je zaostatak za Mladenom Grujičićem u utrci za načelnika Srebrenice. Prema posljednjim podacima, Tabaković sada zaostaje 1.188 glasova. Međutim, pitanje je da li će uspjeti prestići Grujičića, ali i da li će ovi rezultati birti uopće priznati, ili će biti održani novi izbori, zbog brojnih nepravilnosti koje su počinjene, a u korist Grujičića. Podsjećamo, čak su Tužilaštvo BiH i SIPA imali posla zbog silnih napora da se na nezakoniit način nam,aknu glasovi Grujičiću.

Dodaj komentar:
Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se