Dokazano je da psi s razlogom ne vole neke ljude, mogu prepoznati lošu osobu

Znanstvenici su tada proveli eksperiment tako da su vlasnici pasa glumili da trebaju pomoć s otvaranjem kutije u dva različita scenarija. U prvom scenariju jedan od glumaca prišao je vlasniku i ponudio mu svoju pomoć s otvaranjem, a u drugom scenariju vlasnik je upitao drugog glumca za pomoć, ali je ovaj bezobrazno odbio.

Oba glumca dobila su uputu da pokušaju nahraniti psa te su rezultati pokazali da pas nije htio jesti hranu onog glumca koji nije pružio pomoć, ali je zato rado prihvatio hranu drugog glumca.

Na istom sveučilištu provedeno je i drugo istraživanje.koje je otkrilo zašto pis vjeruju nekim ljudima, a nekima ne. Znanstvenici su proveli eksperiment nad 24 različita psa i svakom od njih su prstom pokazali na kutiju s hranom. U drugom krugu su ih usmjerili na kutiju u kojoj nije bila hrana i psi nakon toga više nisu htjeli surađivati. Ovaj test dokazao je da se pse ne može prevariti dva puta.

Psi također dobro čitaju govor tijela ljudi. Neće im promaknuti ako je čovjek nervozan, sretan, tužan ili razigran jer uvijek mogu dobro raspoznati emocije.

Psima je u prirodi da dobro čitaju govor tijela, pogotovo kada su u društvu drugih pasa, tako da su to primijenili i na ljude. Zato uvijek dobro znaju kada neka osoba govori jedno, a misli drugo te mogu prepoznati i ako vam netko planira nauditi, čak i u budućnosti. Psi također dobro čitaju i izraze lica na isti način na koji čitaju i govor tijela, a sve to pomaže im da razaznaju dobre od loših osoba.

Video pogledajte OVDJE.

Izvor: cazin.net