22.2 C
Bihać
Ponedjeljak, 21 Juna, 2021

Dokazano muškarci koji ožene inteligentnije žene, žive duže

Koliko je ženski mozak moćan, dokazuju i nova istraživanja. Naučnici su utvrdili kako muškarci koji ožene inteligentnije žene i žive duže, sretniji su i manje oboljevaju.

Nova istraživanja pokazala su da žene itekako mogu produžiti život svom muškarcu. Naime, u jednom istraživanju koje je objavio portal BrightSide, istraživači su proučavali zdravlje blizanaca. Utvrdili su kako okolina, u kojoj se nalazi osoba, igra veliku ulogu u razvijanju demencije (gubitka pamćenja) u kasnijoj životnoj dobi.

Osim toga, muškarci s pametnom žemnom su puno sretniji, a i manje obolijevaju. Naučnici objašnjavaju da je to zato jer inteligentniji partner potiče, odnosno stimuliše rad mozga svog odabranika. To je korisno za oboje, a pogotovo u kasnijoj dobi. Nekad se teško zaljubiti u takve žene jer su odgovornije i nezavisnije što muškarcima nekad ne odgovara pretjerano. Ipak, s takvom ženom se definitivno isplati ostariti.

– Ono što se dječacima nikada ne govori šta bi trebali učiniti, ako žele živjeti duže, jest oženiti inteligentnu ženu. Ništa ne štiti bolje od inteligencije – izjavio je Lawrence Whalley sa Univerziteta Aberdeen.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se