9.9 C
Bihać
Nedjelja, 24 Oktobra, 2021

DOKTORICA IZ BIHAĆA PRIZNALA KRIVNJU! Davala pogrešne DIJAGN0ZE pacijentima pa time narušila njihovo zdravlje

Nikolina Balaban (1972), doktorica iz Bosanskog Novog, optužena da je nesavjesnim liječenjem PR0UZR0K0VALA teške P0SLJEDICE po zdravlje najmanje pet osoba, priznala je krivnju pred Općinskim sudom u Bihaću.

Kako je potvrdila glasnogovornica KT USK Irena Marjanović Čavkić, nakon potvrđivanja optužnice, Balaban se izjasnila da se osjeća KRIV0M, te je jučer trebalo biti održano R0ČIŠTE o razmatranju njene izjave o priznanju krivnje.

R0ČIŠTE je, međutim, odgođeno, a kako nam je potvrdila Semira Jodanović, sekretar Su*da, do odgode je došlo jer je član porodice optužene pozitivan na koronavirus.
Novo R0ČIŠTE zakazano je za 3. decemar – kazala je Jodanović.

Iz KT USK napominju da izjava o priznanju krivnje u ovoj fazi postupka, odnosno prije preispitivanja izjave, ne znači da će optužena zaista i biti osuđena, s obzirom na to da se izjava o priznanju krivnje može i povući.

Optužnica KT USK podignuta protiv Nikoline Balaban zbog PR0DUŽEN0G krivičnog djela teška krivična djela PR0TIV zdravlja ljudi u vezi s krivičnim djelom nesavjesno liječenje.
Njoj se stavlja ne teret da je krajem 2016. i početkom 2017. godine, u Bihaću kao doktor medicine, specijalista PAT0L0ŠKE ANAT0MIJE, zaposlena u Kantonalnoj bolnici dr. Irfan Ljubijankić Bihać, postupajući na neprikladan način pri analizi primljenog materijala, uslijed površnog pristupa koji je SUPR0TAN standardima liječničke prakse u oblasti PAT0L0GIJE odnosno nižeg standarda pažnje koji se ne može opravdati praksom, pogriješila u BI0L0ŠK0M potencijalu pregledanih – prisutnih promjena za pet pacijenata.

Istragu potiv Nikoline Balaban KT USK je pokrenulo u aprilu 2017. godine, nakon pisanja portala USN.

Dodaj komentar:
Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se