Dramatično spašavanje u sarajevskom naselju Hrasnica: Plamen na ženi u posljednji čas majicom ugasio hrabri komšija

IZVORavaz.ba

Izuzeli tragove

Ekipa “Dnevnog avaza” bila je jučer na mjestu događaja, gdje smo zatekli pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, istražitelje u civilu te vještaka protupožarne zaštite. Izuzimali su tragove i fotografirali mjesto požara.

U blizini se nalazi kuća Adnana Tutuna, komšije nesretne žene, koji je, kako nam je ispričao, na povike 15-godišnjeg sina, prvi pritekao u pomoć Munibi. Adnanov sin kazao nam je da je kroz poluotvoren prozor sobe vidio komšinicu u plamenu, koja je vikala: “Ja gorim”, nakon čega je rekao ocu šta se događa. Potom je otrčao po telefon i alarmirao vatrogasce i Hitnu pomoć. Za to vrijeme, njegov otac Adnan je, iako bolestan, bosonog izletio iz kuće.

– Čuo sam sina koji me doziva i govori: “Muniba gori.” To su sekunde. Izletio sam bos… Sreća pa sam prošao obuku za gašenje požara u firmi pa sam znao šta raditi. Skinuo sam majicu sa sebe i ugasio plamen na Munibi. Za nekoliko sekundi sletio je i njen sin Kenan. Ubrzo su se okupile i druge komšije, donijeli su i kanistere s vodom i požar je ugašen. Još mi je ta slika u glavi – ispričao nam je vidno potreseni Adnan Tutun.

Za vrijeme našeg boravka, s istražiteljima je bio i Kenan Serdarević, sin nastradale, koji se u nekoliko navrata glavom naslanjao na obližnju ogradu i plakao.

Bila svjesna

– Mama je loše, šta da vam kažem… Koža je zategnuta pa su joj rezali pluća kako bi mogla disati… Sjećam se da sam oprao zube i krenuo da legnem kad sam čuo vrisku, galamu… Vjerujte, ne znam ni kuda sam sišao… U glavi mi je samo bilo da izvučem auto i stavim majku. Ona je sve vrijeme bila svjesna. U blizini smo naišli na Hitnu pomoć, koja je preuzela majku… Ja sam krenuo za njima. I u bolnici je iz kolica sama prešla na krevet… Kazala mi je: “Ne sekiraj se, bit će dobro.” Dalje nisam to sve mogao gledati niti su mi dozvolili ljekari – kroz suze nam je ispričao Kenan Serdarević.

Nedostaje gorivo?

Do zaključenja ovog izdanja našeg lista nije bio poznat uzrok izbijanja požara. Kenan Serdarević samo nam je kratko kazao da je čuo policajce kako govore da nedostaje benzina u jednoj boci koja se nalazi u garaži.

To je gorivo koje je služilo za motorku (motorna pila, op. a.). Šta se tu dogodilo pa se zapalilo, znaju samo mama i dragi Bog – rekao nam je Kenan Serdarević.

 

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se