8.9 C
Bihać
Nedjelja, 5 Decembra, 2021

Druga u samo dva dana: Jutros zapaljena još jedna kuća u Bihaću

Alermantno stanje u Bihaću, migranata sve više, zapaljena dvije kuće, a zatim i palete drva ispred zgrade H18 u naselju Harmani.

Kako portal KRAJINA.BA neslužbeno saznaje,  jutros je oko 05:00 sati zapaljena još jedna porodična kuća u bihaćkom naselju Luke, tačnije u ulici Mustafe Omerovića.

Ovo je već druga zapaljena kuća u Bihaću u samo dva dana i situacija je svakako zabrinjavajuća.

Na redakciju našeg portala svakodnevno pristižu poruke i slike o kretanjima migranata iz pravca Republike Srpske prema Bihaću, kao i iz pravca Ključa prema Bihaću.

U posljednjih mjesec dana policija svim silama pokušava očistiti grad od migranata i u početku im je to uspjevalo, međutim, u zadnjih nekoliko dana migranti su ponovo preplavili grad. Prvo se desila masovna tučnjava u naselju Harmani, tačnije kod zgrade Kineski zid gdje je nekoliko migranata izvuklo deblji kraj i pitanje je hoće li preživjeti, zatim je zapaljena porodična kuća u naselju Luke, da bi jutros još jednu kuću zapalili, također u naselju Luke.

Upravo saznajemo da su migranti zapalili i palete drva ispred zgrade H18, također u naselju Harmani.

Moramo spomenuti da se već godinu dana ispred zgrade Kineski zid u naselju Harmani nalazi veći broj migranta koji borave po okolnim kafićima i pred očima građana dilaju drogu, a najgore od svega je činjenica da su sa njima druže i mnoge Bišćanke.

Građani Bihaća su u strahu, većina njih od juče ne napušta svoje domove i situacija je gora nego u ratu što je bila. Ukoliko se ne donesu nove mjere za migrante i isti se ne odvezu van grada, doći će do još većeg nezadovoljstva građana Bihaća što bi moglo izazvati velike nemire u gradu.

Postavlja se pitanje trebaju li se građani Bihaća naoružavati? Trebaju li sa sobom nositi pušku, pištolj, nož ili neko drugo oružje kako bi se osjećali sigurno u gradu ili kako bi u slučaju napada od strane migranata mogli zaštiti sebe ili svoju porodicu?

 

Dodaj komentar:
Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se