Drugi čovjek Sberbanke: Spremni smo tužiti Todorića

Poletajev je inače održao dva sastanka s potpredsjednicom hrvatske Vlade Martinom Dalić, nakon čega je pokrenuto donošenje zakona.

Sberbank je, kako piše Večernji, oprezan u novom finansiranju, traži garanciju da će se novoodobrena sredstva vratiti, te bolju suradnju s izvanrednom upravom i Vladom RH, koja je uspješno započeta na sastanku s premijerom Andrejom Plenkovićem u ponedjeljak.

“Premijeru sam jasno rekao kakva je naša pozicija. Prva zamjerka odnosi se na profesionalnost tima koji vodi proces što je bitno s obzirom na vrlo jaku konkurenciju trgovačkih lanaca. Važno je znati da je potrebno na tom području imati menadžment koji ima iskustva u tom segmentu u ovom važnom razdoblju za kompaniju. Izgleda da toga sada nema u Agrokoru. Nema dobre organizacije vezane uz tekuće poslovanje. Mislim da bi tim u Agrokoru morao provesti najbolju praksu u segmentu maloprodaje i jedino tako mogu poboljšati trenutačno stanje. Druga izjava prema premijeru vezana je uz novi dug jer želimo imati transparentan proces”, kazao je Poletaev Večernjem listu. Ističe i da prema njihovoj procjeni Agrokoru treba manje novca za likvidnost i da treba pronaći jeftiniji način financiranja kompanije nego što je kroz roll up.

“Trenutačni prijedlog roll-up za nas nije prihvatljiv jer smo mi najviše izloženi, za 1,1 milijardu eura”, ustvrdio je drugi čovjek Sberbanke.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se