13.5 C
Bihać
Četvrtak, 21 Oktobra, 2021

DRUŠTVENI AKTIVIZAM INVALIDNIH OSOBA: PROJEKTNI MONITORING PROCESA JAVNIH NABAVKI ORTOPEDSKIH POMAGALA

Projekt „Praćenje i monitoring javnih nabavki ortopedskih pomagala kod ZZO USK-a“ realizuje se u periodu od 15. decembra 2019. do 15. decembra 2020. godine. Nosilac projekta je Udruženje distrofičara Bužim, a projekt su podržali Udruženje amputiraca Općine Bužim i Udruženje roditelja u borbi protiv zloupotrebe droga “Ruka ruci“ iz Bihaća. Projekt je vrijedan 10.000 eura, a finansira se sredstvima Evropske unije kroz regionalni projekt Balkan Tenders Watch koalicije čiji je nosilac Fondacija za otvoreno društvo iz Beograda

BIHAĆ, 22. novembra – Projekt pod zvaničnim nazivom „Praćenje i monitoring javnih nabavki ortopedskih pomagala kod ZZO USK-a“ uskoro se privodi kraju. Samom realizacijom projektnih aktivnosti zadovoljni su njegovi inicijatori, koji na ovakav način žele imati i bolji uvid u sam proces javnih nabavki ortopedskih pomagala. Prema riječima upućenih, u fokusu je analiza procesa, te refleksija na krajnji kvalitet ortopedskih pomagala.

Pored navedenog, žele ukazati i na komplikovane procedure pribavljanja ortopedskih pomagala. Tvrde da su se u projekt uključili jer su oni direktni korisnici pomagala čijim kvalitetom nisu zadovoljni, te na ovaj način žele i nastoje djelovati kako bi se poboljšale procedure i kvalitet.

Da bi projekt bio što uspješniji, realizirano je niz aktivnosti, a jedna od njih je i javna tribina na kojoj su definisani svi problemi s kojima se korisnici ortopedskih pomagala susreću. Upućen je apel nadležnim vlastima da doprinesu poboljšanju standarda života i statusa osoba sa invaliditetom.

Dodaj komentar:
Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se