Dvadeset druga godišnjica oslobođenja Kobiljnjaka prigodnim programom obilježava se 23. maja (utorak)

Za samo 2 sata i 20 minuta ove dobro isplanirane, vješto vođene i izvedene akcije oslobođena su tri kvadratna kilometra države BiH. Eliminisan je jedan od dva mostobrana koje su agresori uspostavili krajem novembra 94. na lijevoj obali Une.

Jedinice 511. slavne ovladale su dominantnom kotom na ovom području, oslobođena je putna komunikacija Bosanska Krupa – Bosanska Otoka, a industrijska zona u čijem sklopu se nalazi kombinat “Una”, “Krupatrans”, “Autoservis”, Benzinska pumpa, “Goša” i “Gradska pekara” vraćeni su u sastav slobodnih dijelova Bosanske Krupe. Nova linija odbrane uspostavljena je na samoj obali Une.

Kompletan bataljon iz takozvane 1. novigradske brigade tzv. vojske RS, tačnije oko četiri stotine agresora, potpuno je razbijen.

Svake se godine prigodnim programom u Bosanskoj Krupi obilježava godišnjica oslobođenja Kobiljnjaka. Povodom dvadeset druge u utorak će između ostalog biti organiziran marš stazama 511. slavne, a na platou Kobiljnjaka bit će upriličena i prigodna obraćanja te kulturno-zabavni program. Detaljan program sa satnicom bit će objavljen naknadno.

Pozivaju se svi učesnici bitke za Kobiljnjak, ostali pripadnici 511. slavne, porodice šehida i poginulih boraca, učenici osnovnih i srednjih škola, članovi sportskih kolektiva i drugih udruženja da učešćem u ovoj manifestaciji još jednom, na 22. godišnjicu velike pobjede boraca i starješina 511. slavne prilikom slamanja mostobrana Kobiljnjak, odaju dužno poštovanje oslobodiocima Bosanske Krupe i Bosne i Hercegovine.

Kabinet načelnika Općine Bosanska Krupa

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se