Dvije osobe su poginule, a tri ozlijeđene, među poginulim je i Cazinjanin

Dvije su osobe poginule,a tri ozlijeđene u velikoj prometnoj nesreći koja se u ponedjeljak oko 14.50 sati dogodila na cesti D6 kod naselja Okić, u blizini Vojnića u Karlovačkoj županiji. Zbog sudara dva osobna automobila i teretnog vozila koji se dogodio na državnoj cesti, i očevida kojeg je provodila PU karlovačka, državna cesta kroz Vojnić satima je bila zatvorena, a vozilo se obilazno cestom D1 preko Krnjaka; kroz naselja Tušilović, Budačka Rijeka, Kolarić, Vojnić i obratno.

Uzrok ove tragedije je najvjerojatnije, kazali su nam neki očevici, odnosno mještani koji su, kada su začuli udarac i lom, dotrčali na mjesto nesreće, pokušaj vozača jednog automobila da pretekne drugo vozilo dok su se kretali iz Karlovca prema Vojniću, prenosi Večernji.

Vozač je pokušao pretjecati drugo vozilo, ali na krivome mjestu; po punoj crti i u laganom zavoju, tako da je uletio ‘u škare’ kako bismo rekli. Ostao je stiješnjen između kamiona koji je prevozio trupce i vozila koje nije uspio pretječi. Koliko smo vidjeli, dvoje poginulih je bilo u vozilu koje je pretjecalo, a troje ozlijeđenih osoba bilo je u tamnom karavanu kojega je ovaj što je pretjecao stisnuo uz ogradu. Vozaču kamiona nije ništa, samo je ostao ‘zarobljen’ na svojoj kabini – ispričao nam je mještanin Okića. Kazao je da su Hitna pomoć iz Vojnića i policija jako brzo došli, ali da osobama u autu koje je pretjecao nije bilo spasa.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se