Naslovnica CAZIN Dvije saobraćajne nesreće u Cazinu: Povrijeđena dva lica, zabilježeno i slijetanje s...

Dvije saobraćajne nesreće u Cazinu: Povrijeđena dva lica, zabilježeno i slijetanje s puta

0
Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od -2 stepena Celzijusa. Vodostaj Mutnice iznosi 87,00 cm.

Policijska stanica Cazin u protekla 24 sata zabilježila je tri intervencije.

Krivičnih djela nije bilo, a javni red i mir remećen je jednom. Na Trgu Zlatnih ljiljana, u TC “Ljiljan”, jedno lice zatečeno je prilikom prosjačenja.

Kada je u pitanju sigurnost u saobraćaju, zabilježene su dvije saobraćajne nesreće. U nesreći na R402 na Gnjilavcu dva lica zadobila su lakše tjelesne povrede, a u naselju Brezova Kosa 1 m/v sletilo je s ceste prilikom čega je na vozilu pričinjena materijalna šteta, a povrijeđenih lica nije bilo.

Cazinski vatrogasci imali su mirnu noć bez intervencija.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 56 pacijenata, a sanitet je korišten dva puta.

Vodosnabdjevanje je redovno, bez prekida, a odvožnja komunalnog otpada odvija se po redu odvožnje.

Kada je u pitanju elektrosnabdjevanje, sistem je trenutno stabilan. Bez planiranih radova Elektroprenosa BiH T/J Bihać-Cazin.

Autobusne linije su redovne bez kašnjenja.

Iz BIHAMK-a upozoravaju da su nove snježne padavine koje su tokom noći zahvatile našu zemlju otežale i usporile saobraćanje, naročito na dionicama u južnim, jugozapadnim i centralnim krajevima. Na većini planinskih prevoja na ovim dionicama obavezna je upotreba lanaca za kamione sa prikolicom i šlepere.

Na regionalnom putu R-419 Mihalji-Blidinje obustavljen je saobraćaj za vozila čija ukupna masa prelazi 3,5 t.

Na dionicama autoputa A-1 Zenica jug – Sarajevo sjever i Sarajevo zapad – Tarčin postavljeno je ograničenje brzine 80 km/h, a na dionicama Sarajevo sjever – Sarajevo zapad i Zvirovići – Bijača, brzina je ograničena na 60 km/h.

Zbog niskih temperatura moguća je poledica. Posebnu pažnju skrećemo na puteve u višim predjelima, kao i na mostove, vijadukte i prilaze tunelima. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno, da na put ne kreću bez zimske opreme, te da posebnu pažnju posvete pješacima koji su primorani kretati se po kolovozu (gdje trotoari nisu očišćeni).

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor obustavljen je saobraćaj zbog radova u Hrvatskoj