Džaferović u Bihaću: Dobro znamo ko su heroji i vitezovi, a ko zločinci i kukavice

Bio sam na Savi, zatim na Drini, u Livnu, a sada sam ovdje u našoj ponosnoj i herojskoj Krajini. Svaki pedalj ove zemlje za mene je jednako važan. Posebna mi je čast da sam ovdje među herojima na koje je cijela BiH ponosna – kazao je Džaferović, pozdravljen burnim aplauzom.

Naglasio je da je u posljednje vrijeme primjetan specijalni propagandni rat koji se vodi protiv Bošnjaka. Cilj je, kazao je Džaferović, da se bošnjačkom narodu stavi stigma radikalizma i da se Bošnjake prikaže u negativnom svjetlu, kao prijetnju zapadnom svijetu, a sve kako bi se našlo “opravdanje” za velikodržavne politike usmjerene protiv BiH.

Dio tog specijalnog rata, naglasio je Džaferović, jeste i pokušaj izjednačavanja žrtve i napadača.

– Pokušava se napraviti vještački balans između žrtve i agresora u sudskim procesima za ratne zločine. S tim ciljem se pokreću pravosudni procesi protiv najčasnijih branilaca BiH. Dok su suđenja onima koji su protjerivali, ubijali i palili krajiška sela i gradove sporadična, pokreću se procesi protiv časnih Krajišnika, vitezova koji su branili i odbranili ovaj narod i ovu zemlju. Ali, mi dobro znamo ko su heroji i vitezovi a ko su zločinci i kukavice. Ta priča im neće proći – istakao je Džaferović.

Cilj onih koji ne žele dobro BiH je i da razbiju jedinstvo patriotskih političkih snaga i da time pokušaju ušutkati bošnjački politički faktor, bez kojeg se više ne mogu donositi odluke ni u BiH, ni u regiji.

– Potrebno nam je bošnjačko jednistvo. Neki rade protiv toga iz sitnih ličnih interesa, a neki namjerno unose smutnju i razdor, pokušavajući da nas razjedine i oslabe. Ni to im neće proći! Jer naš narod prepoznaje historijski kontekst u kojem živimo – kazao je Džaferović, dodajući da je SDA jedina snaga koja zna i može, koja ima mudrosti i hrabrosti da gradi zemlju jednakopravnih ljudi, da se suprotstavi njenim neprijateljima i da je uvede u EU i NATO.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se