18.3 C
Bihać
Četvrtak, 23 Septembra, 2021

Džaferoviću u Pakistanu uručeno priznanje koje je dobio i Tito

Ovu prestižnu nagradu primili su mnogi ugledni državnici, među kojima i britanska kraljice Elizabeta, američki predsjednici Dvajt Ajsenhauer (Dwight Eisenhower) i Richard Nixon (Ričard Nikson), ali i predsjednik Jugoslavije Josip Broz Tito

IZVORavaz.ba

Članu Predsjedništva BiH Šefiku Džaferoviću danas je u Pakistanu, u kojem boravi u službenoj posjeti, uručena nagrada “The Nishan-e-Pakistan”. Radi se o najvišoj nagradi i odlikovanju Pakistana, koje predsjednik ove države dodjeljuje za najviši stepen saradnje i doprinosa, prenosi Associated Press of Pakistan.

Ovu prestižnu nagradu primili su mnogi ugledni državnici, među kojima i britanska kraljice Elizabeta, američki predsjednici Dvajt Ajsenhauer (Dwight Eisenhower) i Richard Nixon (Ričard Nikson), ali i predsjednik Jugoslavije Josip Broz Tito.

Ceremoniji održanoj u Aiwan-e-Sadru, osim izaslanstva Bosne i Hercegovine, između ostalih prisustvovali su i članovi kabineta pakistanskog predsjednika i bh. člana predsjedništva, guverner provincije Sindh i visoki funkcioneri.

Tom prilikom su svirane i himne Pakistana i Bosne i Hercegovine.

Prije toga, predsjednik dr. Arif Alvi srdačno je dočekao Šefika Džaferovića, predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine po dolasku u Aiwan-e-Sadr.

Inače, zanimljivo da je u zvaničnom pozivu za ovu nagradu bilo pogrešno navedeno ime Bosne i Hercegovine koja je napisana kao “Bosinia and Herzegovina”, te je Džaferović oslovljen kao bosanski predsjednik.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se