Edukativno-turistička posjeta iz Murske Sobote: Oduševljeni Cazinom, bogatom historijom i čistim okolišem (FOTO)

Goste iz Slovenije primili su Muhamed Samardžić, savjetnik gradonačelnika, Admir Pjanić, pomoćnik gradonačelnika i Jusuf Bajrektarević, savjetnik gradonačelnika Grada Cazin te ih upoznali sa društveno-ekonomskim uslovima i prilikama u našoj lokalnoj zajednici.

Nakon informativno-edukativnog razgovora uslijedilo je razgledavanje grada kojim su gosti bili izuzetno oduševljeni.

Po želji gostiju zajedno sa njima u njihovom autobusu Jusuf Bajrektarević ih je proveo kroz grad i širu okolicu, Pećka brda gdje su posjetili neke poljoprivrede proizvođače. Gosti nisu krili oduševljenje infrastrukturnim razvojem MZ-a i čistim okolišem, ali ni zanimanje za područje djelovanja Cazinske bune i historijski osvrt na ta dešavanja čime su upoznati na licu mjesta dešavanja.

– Grad Cazin je otvoren za posjete i ovo je nova saradnja za razmjenu iskustava i informacija kako turističke tako i druge društvene djelatnosti. Povezivanje sa gradovima, kao što je Murska Subota, zemalja EU, je bitno za BiH zbog integracija i napretka u izgradnji naše zajednice. Opredijeljeni smo za vladavinu prava i izgradnju države u koju će se dolaziti, a ne iz koje će se odlaziti. BiH sa prirodnim ljepotama ima prosperitet, ako Bog da, istakao je savjetnik gradonačelnika, Jusuf Bajrektarević.

 

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se