Naslovnica MAGAZIN Efikasni načini na koje muškarac može prebroditi sramežljivost

Efikasni načini na koje muškarac može prebroditi sramežljivost

0
Problem nastaje u trenutku kada muškarci dopuste da ih stidljivost pobijedi u romantičnim situacijama. Vi ne želite da budete sami, ali ste tako nervozni u nekim situacijama i plašite se da ćete biti odbijeni pa se odlučujete na samoću, prenosi Men's Health.

Srećom, imamo nekoliko funkcionalnih rješenja koja će vam pomoći da prevaziđete svoju sramežljivost.

Promijenite svoj stav

Prema dr. Kristie Overstreet, psihoterapeutu i kliničkom seksologu, trebalo bi da promijenite svoj pogled na žene. Ona savjetuje da odbijanje ne gledate kao vlastiti neuspjeh iz razloga što ćete već za nekoliko dana zaboraviti na tu avanturu i okrenuti se nekoj novoj.

Izgradite pozitivnu sliku o sebi

Vi ste prikladna, cool i zabavna osoba. Čak i ako ne vjerujete u to, morate znati da se nekome sviđate onakvi kakvi ste. Overstreet predlaže izradu liste nekoliko pozitivnih osobina o sebi.

“Uzmite pet minuta i napravite listu svih vaših lijepih osobina. To će biti podsjetnik da ste dovoljni i dostojni da budete u društvu lijepih žena”.

Ponekad sitnica kao što je podsjećanje na vlastite kvalitete može pomoći da se osnažite i da vratite prijeko potrebno povjerenje.

Rizikujte

Poduzmite korake kako biste počeli dobijati više šansi. To ne znači da morate odmah otići u najbliži kafić i pitati djevojku za sastanak, ali odličan početak je upoznavanje preko društvenih mreža koje će vam pomoći da se oslobodite treme. Razgovarajte s nekoliko djevojaka i pogledajte gdje to ide. Kada se osjećate ugodno, zamolite osobu koja vam je na raspolaganju za kafu.

Ne krijte svoju stidljivost

Nemojte se plašiti da kažete nekome da ste stidljivi, posebno prije sastanka. Pohvalno je govoriti o svojim osjećajima. Ne morate glumiti samouvjerenog mužjaka kada ste zapravo nervozni.

I simpatija može biti stidljiva

Bez obzira na to koliko je atraktivna, cool ili zabavna i vaša simpatija također može biti sramežljiva. Dakle, nakon što kažete za svoju stidljivost, možda će se i djevojka otvoriti i kazati da je i ona stidljiva. Na taj način ćete moći otvoreno komunicirati.

Izgled

Vaš fizički izgled je važan na prvom sastanku. No, ovo ne znači da trebate izgledati poput pop zvijezde kako biste osvojili djevojku, ali možete uraditi nekoliko sitnica kako biste sebi povećali šanse. Ispeglajte košulju i hlače, operite zube i poradite na držanju tijela.

Loading...