Ekrem Prošić Maršal isključen iz DF-a!

Ekrem Prošić iz Cazina, zvani Maršal, zastupnik u Skupštini Unsko-sanskog kantona, isključen je  iz članstva Demokratske fronte zbog kršenja stranačkih pravila. Prema Potvrdi o Prošićevom isključenju iz DF-a koju je potpisao predsjednik DF-a Željko Komšić, Prošić je isključen zbog kršenja Statuta Stranke, nepoštivanja Odluka organa Stranke te ponašanja ili djela kojima se nanosi ozbiljna šteta ugledu Stranke.

Od 28  članova DF-a koji su glasali 24  su  bili za Prošićevo isključenje, jedan  protiv, dva suzdržana, a jedan član se nije izjasnio. Prošiću ostaje zastupnički mandat do naredne godine i  tu će, po svemu sudeći, biti njegov politički kraj.

Krajiška DF se nakon kratkotrajnog uzleta potpuno rasula skoro u svim općinama i gradovima USK-a (izuzetak je Bosanska Krupa). Njenom padu najviše  su kumovali čelni ljudi DF-a na USK-u Farko Hodžić HodžaAmir Murić i Ekrem Prošić. Hodžić se povukao iz politike, Prošić je  isključen, ostao je još sam Murić, koji je svojevremeno isključen iz SDP-a.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se