Epohalno otkriće: Naučnici pronašli lijek koji ubija stanice raka za samo 48 sati!

IZVORavaz.ba

Uprkos tomu što mnogi oboljeli koriste razne prirodne ljekove i preparate koji im pomažu, a mnogi tvrde i da spriječavaju ovu opaku bolest, medicinski stručnjaci vrlo su često prema njima skeptični i tvrde kako još uvijek nije napravljeno dovoljno istraživanja koja bi potvrdila da je to doista tako.

No s druge strane postoje razna istraživanja koja se objavljuju u raznim zdravstvenim časopisima, a jedan od njih je istraživanje naučnika sa Univerziteta u Adelaideu u Australiji.

Oni su naime otkrili da laurinska kiselina, koja inače čini 50 posto kokosovog ulja, uništava više od 93 posto stanica raka debelog crijeva kod ljudi nakon samo 48 sati tretmana.

Zanimljivo je da je laurinska kiselina otrovala stanice raka tako što je istovremeno izazvala oksidativni stres, pritom znatno smanjujući nivo glutationa (koji je potreban stanicama raka da bi se zaštitile od oksidativnog stresa).

Eksperimenti su provedeni in vitro u Petrijevim posudama, ali i in vivo na štakorima, pokazavši jednak učinak. Laurinska kiselina se inače nalazi i u majčinom mlijeku, a predstavlja masnu kiselinu koja podržava imunološki sistem i ima antimikrobna svojstva.

Kliničke studije Američkog društva za nutricionizam su pokazale da masti u kokosovom ulju “mogu biti korisne u liječenju i prevenciji stanja poput dijabetesa, osteoporoze, virusnih bolesti (mononukleoza, hepatitis C, herpes…), bolesti žuči, Kronove bolesti i raka”.

Dokazano je da kokosovo ulje umanjuje neželjene efekte kemoterapije i da poboljšava kvalitetu života pacijenata oboljelih od raka, piše theheartysoul.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se