Evo šta muškarci nikada neće priznati ženama

IZVORavaz.ba

Ovo je 10 velikih istina koje muškarac nikada neće priznati ženi, a sigurno bi joj olakšalo život.

Volimo samouvjerene žene

Muškarci percipiraju žene kao što percipiraju i sebe same. Zbog toga će većina muškaraca radije izabrati karizmatičnu ženu s viškom kilograma nego modela koji ima problema sa samopouzdanjem. To je zato jer je samouvjerena žena automatski i više fizički atraktivna. Stoga, budite svoje i volite sebe.

Važno mi je kako izgledaš

Većinu muškaraca ne zanima oblači li se njihova ljepša polovica moderno ili ne, ne primjećuju sitnice poput nalakiranih noktiju ili najnovijeg komada nakita.

Međutim, većina muškaraca žele da stil njihove ljepše polovine bude “pametno seksi”, odnosno da se istovremeno oblači elegantno i seksi, ali ne vulgarno. Zapamtite, muškarci vole očima, a u seksipilu nemojte pretjerivati.

Ne znam to napraviti

Biti muško u očima žena, muškarcima je jako važno. Kod svojih partnerica uvijek im je važno ostaviti dojam snažnih, sposobnih, pametnih, snalažljivih muškaraca, koji mogu riješiti baš svaki problem. Zbog toga će se primiti svakog posla, čak i ako nisu sigurni hoće li ga znati napraviti.

Osjećam se izgubljeno kada me pitaš zeznuto pitanje

Žene vole ispitivati pitanja poput “Izgledam li debelo u ovome?” praveći pritom istovremeno tužan i “prijeteći” izraz lica. A muškarci stvarno ne vole odgovarati na takva pitanja. Ako njegovu partnericu haljina proširi, muškarac će to primijetiti, ali će ipak odgovoriti komplimentom, jer misli da ona to želi i čuti.

Ne mogu si to priuštiti

Nije tajna da se muškarci stalno međusobno nadmeću. Konstantno se uspoređuju sa svojim prijateljima i mrze prihvatati neuspjehe. Muškarac jednostavno ne može reći svojoj djevojci da ne može nešto priuštiti.

Ljubomoran sam

Muškarci ne vole otvoreno pokazivati svoje osjećaje i kada vidi da njegova djevojka flertuje s drugim, vjerojatno neće pokazati ni gram emocija. Ali, vjerujte, u sebi osjeća buru emocija.
Mislim da je tvoja sestra/prijateljica jako seksi

Stvar je vrlo jednostavna: ako vi mislite da je vaša prijateljica ili sestra super seksi, ni vašem muškarcu neće promaknuti ta njena “kvaliteta”. Možda će čak i razmišljati o njoj, ali nikada to neće reći na glas. Koliko god vas volio i vi voljeli njega, muškarac jednostavno nikada neće biti slijep na druge žene.

Volimo čuti kompliment 

Tradicija je da komplimente obično udjeljuju muškarci, ali istina je da i oni vole dobiti kompliment. I oni žele čuti lijepe riječi i osjetiti da ih neko gleda s ljubavlju baš kao i žene, a takve sitnice mogu sve promijeniti. Muškarci žele znati da nisu potrošili vrijeme tražeći pravu odjeću prije nego što su se našli s vama.

Bojim se

Muškarac ne bi trebao govoriti o svojim strahovima, zar ne? Istina je da svako ima fobije, i to je sasvim uredu. Muškarci vam neće reći da se boje mraka ili paukova kako ne bi pokazali svoje slabosti.

Ja sam majstor u skrivanju osjećaja

Vrhunac romantičnog filma koji rasplače ženu, na isti način može dirnuti i muškarca. Jedina je razlika da će vam on prigovoriti zašto gledate te emotivne gluposti, a onda će krišom obrisati suze.

 

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se