EVO ZAŠTO SMO UBILI ARKANA Superekskluzivno! Dragan Nikolić Gagi progovorio poslije 17 godina: Nisam na sudu rekao punu istinu, SADA ĆU REĆI SVE!

Iako je pred sudom tvrdio da o dešavanjima u beogradskom hotelu ne zna ništa, poslije više od 17 godina odlučio je da progovori i kaže sve što zna o događajima koji su prethodili likvidaciji, detaljima ubistva, ali i bježanju iz Srbije, skrivanju i hapšenju u Beču. Prvi put govori o tome zbog čega neki akteri nisu govorili istinu, ali i zbog čega materijalne dokaze koji bi mu išli u korist nije dostavio sudu.

– Nisam pred sudom govorio punu istinu. Reći ću kako je bilo, pa neka se sudi i cijeni. Odlučio sam da progovorim o tome kako sam se našao u tome, koji je mene lično motiv vodio da se u upustim u tako nešto – objasnio je zbog čega je poslije više od 17 godina odlučio da ispriča sve što zna o trostrukom ubistvu u beogradskom hotelu.

U „Interkontinentalu“, kaže, nije bio, ali upoznat je sa svakim, i najsitnijim, detaljem onoga što se tamo dogodilo kobnog dana.

Materijalni dokazi

– Istina je drugačija i od onoga što piše u optužnici i presudi po kojoj robijam 14 godina i skoro pet mjeseci. Spekulacije o događaju u „Interkontinentalu“ traju već skoro dvije decenije. Sve što kažem je vjerodostojno i za to imam materijalne dokaze. Neki od njih nisu korišteni pred sudom, ali ja ih posjedujem – počinje svoju šokantnu ispovijest Dragan Nikolić, koji kaznu od 30 godina zatvora služi u požarevačkoj Zabeli.

Njegov kum Dobrosav Gavrić, koji je pucao u Arkana i njegove prijatelje, i zbog toga je osuđen na 35 godina, uhapšen je u Južnoj Africi, dok je Milan Miki Đuričić, treći osuđeni na kaznu od 30 godina, već 11 godina u bjekstvu.

– Ne znam koji je tačno dan bio u jesen 1999. Znam da je bio vedar i sunčan. Bio sam u „tojoti“ sive boje, vozio je moj kum, inače policajac policijske brigade Dobrosav Gavrić. Bili smo na Pančevačkom mostu, na putu za Vojvodinu, kad me je pozvao sada pokojni Zoran Uskoković Skole, s kojim sam bio dugogodišnji prijatelj – prisjeća se Nikolić.

Nešto važno

Kako kaže, po tom pozivu shvatio je da se dešava nešto važno, budući da su morali odmah da se upute na mjesto sastanka.

– Rekao mi da je hitno i da dođem u restoran „Dvor“ u Rakovici. Znao sam da je nešto hitno. Okrenuli smo automobil i otišli u pomenuti restoran. Gavrić ostaje s policajcem interventne Dejanom Pitulićem, koji je radio kao Skoletovo obezbjeđenje u prizemlju. Penjem se na sprat, u jednu kancelariju u kojoj sjede Skole, pokojni Branko Jevtović Jorga i čovjek čije ime ne želim da spomenem, poznat čovjek koji se predstavljao imenom oca, Radišova – prisjeća se Nikolić kako je sve počelo.

Misteriozni čovjek

On ne skriva da su u to vrijeme imali zajedničke poslove sa Željkom Ražnatovićem Arkanom, ali i prijateljski odnos i zajednička druženja na proslavama. Spekulacije da su on, Uskoković, Jorga i izvijesni Radišova imali udjela u transferu Nikole Lazetića u inostranstvo i da je već komplikovan odnos sa Arkanom u tom poslu kulminirao on potvrđuje.

– Trebalo je da imamo pola od transfera. Takođe, ja i Skole bili smo ortaci u polovini transfera omladinskog reprezentativca Aleksića u inostranstvo.

 

Novac, kako kaže, nisu dobili. Znao je da Ražnatović, s kojim je u to vrijeme najbliži bio Skole, „ima nezgodnu narav i da će kad-tad doći do problema“.

Skole ga imitirao

– Prije toga, sa Željkom Ražnatovićem bili smo u korektnim odnosima, s tim što je Skole bio opčinjen njime toliko da je počeo da ga imitira. U ljeto 1997. sam mu rekao: „Poznavajući Arkana, znam da bliskost s njim mnogo košta“, naročito jer je Skoletu dozvolio da se poziva na njegovo ime. Rekao sam mu tada da će prije ili kasnije doći do svađe. Skole je bio iznenađen, ali još tada sam mu rekao da ću, kada do toga dođe, i tada biti uz njega. Tako je i bilo.

(Kurir)

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se