Naslovnica BIHAĆ Firma “BAUERFEIND” prva u Bosni i Hercegovini predstavila aparat za kontinuirano mjerenje...

Firma “BAUERFEIND” prva u Bosni i Hercegovini predstavila aparat za kontinuirano mjerenje šećera u krvi Njegovo korištenje će u značajnoj mjeri smanjiti dosadašnji broj uboda prilikom mjerenja vrijednosti šećera u krvi i tako poboljšati kvalitet života svih onih osoba koji se bore sa najvećom bolesti modernog doba.

0

Grupa roditelja djece oboljele od dijabetesa Unsko-sanskog kantona pokrenula je inicijativu kojom je 12 000 potpisa poslala na adrese Vladi FBIH, ali i svim kantonalnim vladama kao i adresu Republike Srpske kako bi se omogućilo djeci, ali i svim drugim osobama koji boluju od ove bolesti, upotreba ovih aparata radi bolje kvalitete života ovih ljudi.

Njihova inicijativa je odbijena te im je obrazloženo da nemaju za to mogućnost jer donedavno nijedan aparat za kontinuirano mjerenje šećera u krvi nije bio registriran u Bosni i Hercegovini.

Prije mjesec dana ovaj aparat (Medtrum S7) prva je registrirala kompanija “BAUERFEIND“. Tako je da inicijativa ponovo upućena te je ista prihvaćena.

Održana prezentacija prvog registrovanog uređaja u BiH za kontinuirano mjerenje glukoze Medtrum S7

Prednost ovog uređaja nad dosadašnjim uređajem je ogromna. Pojedina djeca mjere šećer i do 10 puta dnevno te im toliki broj uboda stvara nelagodu. Sa novim uređajem imate do 720 mjerenja u toku dana. Aplikacija koju imate na svom mobitelu vam omogućava da pratite razinu glukoze u krvi tokom cijelog dana tako da u svakom trenutku vaš doktor može znati s kakvim problemom se suočavate i koju terapiju da vam prepišu.

Uređaj koji će vašem djetetu učiniti život kvalitetnijim

Jednostavno, sa ovim aparatom smo izbjegli mukotrpno određivanje terapije, velik broj uboda, a dobili najpreciznije mjerenje šećera u krvi dosada.

Ovaj aparat također mogu koristiti i osobe koje nisu dijabetičari, a žele se zdravo hraniti i voditi zdrav život.

Više o ovom uređaju pročitajte na: Konačno imamo bezbolno rješenje za dijabetičare: BAUERFEIND registrovao prvi CGM u Bosni i Hercegovini

Pogledajte video prilog koji je napravila RTVUSK nakon prve prezentacije ovog uređaja:

Više o nabavci ovog uređaja možete potražiti na stranici jedine firme koja posjeduje ovaj uređaj BAUERFEIND DOO.