Firme Agrodar i Poljosementi do sada investirale oko 10 miliona KM u nove proizvodne pogone u Bihaću

Prema riječima Aldina Kuduzovića,direktora Agrodara, ukupna vrijednost investicije biti će oko 10 miliona KM, a do sada su urađene, u regiji najveće i najmodernije hladnjače i šok komore kapaciteta 2.500m2.

„Pri kraju su radovi na stavljanju u funkciju pogona za pakovanje maline, kupljena je potpuno nova oprema za preradu kestena koja će kao gorivo za grijanje kotlova koristiti koru od oguljenog kestena. Naš plan je da zaključno sa 15. septembrom ove godine pogon za preradu kestena bude stavljen u funkciju i da tad zaposlimo oko 60 radnika „-istakao Kuduzović.

U firmama Agrodar i Poljosementi i u narednom periodu planiraju sa novim investicijama, prvenstveno kroz gradnju modernog vrtnog centra i silosa za za skladištenje žitarica.

„Naš plan za 2017.godinu je da se otkupi oko 2.500 tona krastavca od 1.500 kooperanata, te oko 600 tona maline, 600 tona kestena i oko 200 tona slatke paprike. Ono što je za nas bitno , sva proizvodnja je unaprijed dogovorena za tržište EU i u toku su pregovori sa njemačkim partnerima oko organiziranja prerade povrća i voća u pogonima Agrodara“-kaže Kuduzović.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se