Naslovnica ZANIMLJIVOSTI Fitness trenerica Kayla Itsines otkrila koliko vježba da bi imala besprijekorno tijelo...

Fitness trenerica Kayla Itsines otkrila koliko vježba da bi imala besprijekorno tijelo Ako spadate u onu kategoriju ljudi, koji baš uvijek nađu izgovor da ne krenu u teretanu, ovo je članak koji morate pročitati.

0

Naime, jedan od najčešćih odgovora podrazumijeva prenatrpani raspored, odnosno nedostatak vremena za vježbanje. Međutim, poznata fitness trenerica Kayla Itsines, koja je vlasnica besprijekornog tijela, otkrila je kako nije potrebno vježbati svaki dan niti vježbati dugo.

Tajnu dobrog izgleda otkrila je na Instagramu, u opisu slike, gdje je otkrila koliko puta sedmično vježba i po koliko minuta.

– Vježbam 28 minuta, 3-4 puta sedmično te tako vježbam već punih 6 godina. No, ukupno se u teretani zadržavam oko sat vremena, jer se obavezno zagrijavam te na kraju istežem. Prije svakog treninga se dobro istegnem te brzo hodam 5 minuta, a zatim počinjem trenirati tih 28 minuta. Istežem se do isteka tog jednog sata. Nadam se da će ove informacije koristiti djevojkama, koje mi stalno postavljaju ovo pitanje – napisala je Kayla.

Nekako nam se čini da tih sat vremena vaš užurbani raspored može podnijeti, zar ne?