(FOTO) BUDIMO HUMANI, POMOZIMO: Porodica Kazić iz Velike Kladuše treba vašu pomoć

Naime, četveročlana porodica Kazić živi u maloj, trošnoj kući – šeperuši. Ni Nermin ni njegova supruga Mehdina nisu zaposleni, niti imaju kakvih novčanih primanja. Nermin ode uraditi nešto za koju marku, kada ga neko zovne, i tako proživljavaju dan za danom, u iščekivanju i nadanju. Koju marku zarade i prodajom šumskih plodova. Ali to ništa nije trajno i obećavajuće te dovoljno za potrebe porodice.

Kuća, koju smo već spomenuli je trošna i neuslovna. U njoj se ljeti pojave i zmije, a kako Nermin kaže, najveća su prijetnja djeci. Imaju dva sina od 3 i 4 godine starosti.

Uz pomoć dobrih ljudi počela je izgradnja nove kuće. Za dalju izgradnju nemaju sredstava. Tako, ovim putem porodica Kazić moli za vašu pomoć kako bi završili i uselili u uslovniju kuću od ove u kojoj trenutno žive. 

Molimo sve one koji su u mogućnosti da se odazovu apelu i pomognu porodici Kazić koji su prepušteni na milost i nemilost današnjeg vremena.

Porodicu možete kontaktirati na broj telefona: 387 60 308 52 53

Svoje novčane priloge možete uplatiti na broj žiro računa koji se nalazi u fotografiji u prilogu ili ih posjetiti lično na adresi: Kazić (Nijaz) Nermin – Brda 120, 77230 Velika Kladuša. 

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se