Naslovnica GLOBUS FOTO+VIDEO – VJETAR PREVRTAO ŠLEPERE, POGLEDAJTE KAKO BURA OD 200 KM/H NOSI...

FOTO+VIDEO – VJETAR PREVRTAO ŠLEPERE, POGLEDAJTE KAKO BURA OD 200 KM/H NOSI SVE PRED SOBOM Jedna od najjačih bura u posljednje vrijeme puhala je u Dalmaciji tokom jučerašnjeg dana. Primjerice, na Paškom mostu izmjereni su udari od 217 km/h, a na Svetom Juri na Biokovu 201 km/h.

0

Članovi Crometeo tima u srijedu navečer ručnim su anemometrima na Dubcima i na poluotoku Svetog Petra u Makarskoj izmjerili udare od 194 km/h.

Makarska je jedini veći grad u Hrvatskoj u kojem su udari bure lokalno bili blizu 200 km/h. Rezultat svega su štete po gradu u vidu oštećenih automobila, slomljenih reklama i brojnih srušenih stabala, javlja Dalmacija Danas.

U 2 sata iza ponoći temperatura zraka na Svetom Juri na Biokovu pala je na -13°C, a uz vjetar prosjeka 26,9 m/s subjektivni osjećaj hladnoće bio je ekstremnih -29°C.

Kod Masleničkog mosta prevrnula su se tri šlepera, a u nesreći je sudjelovao i jedan automobil koji je naletio na dva prevrnuta kamiona.

Bisko Dugopolje upravo zatvoreno

Posted by Policija zaustavlja-SPLIT on Srijeda, 5. Februar 2020.

DALMACIJA ODSJEČENA

Zbog vjetra nema otvorene ceste za teretna vozila i autobuse iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji i obrnuto, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub (HAK).

Zbog popunjenih odmorišta na autocesti A1 iz HAK-a mole vozače teretnih vozila i autobusa da ne kreću na put ili da se isključe iz prometa na prvom slobodnom odmorištu.

U prekidu su pojedine trajektne, katamaranske i brodske linije.

KAOS I U ZAGREBU

Počupana stabla, urušeni krovovi i oštećeni automobili na zagrebačkim ulicama. U Novom Zagrebu padali su i betonski blokovi s nebodera.

Udari vjetra koji dosežu i 80 kilometara na sat napravili su štetu i na sjeveru Hrvatske.