Naslovnica SPORT Gabriel Batistuta teško bolestan, zbog fudbala jedva hoda! Gabriel Batistuta, slavni argentinski...

Gabriel Batistuta teško bolestan, zbog fudbala jedva hoda! Gabriel Batistuta, slavni argentinski napadač, godinama je bio strah i trepet za protivničke odbrane u Italiji.

0

Proslavio se u dresovim Fiorentine i Rome, ali nažalost, danas pati zbog svojih uspjeha na terenu, jer mu je fudbal oduzeo i one najobičnije stvari. Godinama je osjećao posljedice igranja na visokom nivou, međutim zdravstveno stanje u posljednje vrijeme drastično mu se pogoršalo i u posljednjem intervjuu, koji je dao novinarima otkrio je da jedva hoda.

– Imam problema s hodanjem, jer sam za fudbal dao više nego što sam trebao – objasnio je legendarni napadač dodavši:

– Volim ovu igru, taktike, treninge i sve što se događa na terenu. Nisam bio takav kad sam bio mlađi, ali fudbal je kroz godine postao moja strast. Postao je moj život i zrak koji udišem. Nažalost, to je ostavilo traga na mom zdravlju. Dao sam više nego što je tijelo moglo podnijeti i zato danas plaćam cijenu.

Često su se širile glasine kako Batistuta ne voli fudbal i da ga igra samo zato što je dobar.

– Rekao sam to, ali sam htio zaštiti sebe od novinara i javnosti. Izjavio sam to kako bi me prestali stalno ispitivati. Morate znati da sam igrao u Italiji kada je fudbal bio popularan tamo – priznao je Batistuta.