GARAVICE KOD BIHAĆA: Bužimljanin poželio “bujrum” Miloradu Dodiku pismom na spomeniku sa dvije zastave BiH

“Poštovani,

obzirom da ste sami kroz govor prošle godine rekli da je skup na Garavicama DRŽAVNA MANIFESTACIJA, ni mi ne bježimo od toga, jer ono što je u Bosni ostaje u Bosni i Hercegovini.

Mi poštujemo druge ali isto tako tražimo da drugi poštuju nas.

Prošle godine ste došli na DRŽAVNU manifestaciju, a donijeli ste i postavili zastave Republike Srpske što nije u redu i što vrijeđa ljudsko dostojanstvo običnog insana.

Da bi ove godine DRŽAVNA manifestacija prošla u najboljem redu i sa najboljim oznakama mi VAM postavljamo dvije zastave DRŽAVE Bosne i Hercegovine da možete u miru i dostojanstveno obilježiti stradanje srpskog naroda na ovim prostorima.

Naravno, treba se boriti da se u budućnosti ne dese ovakvi ili slični postupci, treba se boriti da se ovakvi događaji ne zaboravljaju ali se isto tako moramo znati cijeniti i poštovati.

Morate znati da, kada dolazite u Bihać i Krajinu, morate pitati ima li BUJRUMA, jer uz dobrodošlicu i BUJRUM možemo se svi osjećati sigurno u ovoj zemlji.

Poštujmo i uvažavajmo jedni druge i zajedno krenimo u izgradnju ove DRŽAVE.

Neka nam cilj bude najniža penzija od 800 KM, da mladima ponudimo tračak nade da ostanu u svojoj zemlji i da je izgrađuju“- stoji u pismu bivšeg branitelja iz Bužima.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se