Gipsana figura Melanije Trump u dvorištu Steve Selaka

IZVORavaz.ba

U svom radu koristi vajarski gips koji je, kako kaže, fenomenalan za oblikovanje.

Selak je potvrdio za srbijanske medije da je neosnovano prozvan da glava kipa prve dame SAD, Melanije Trump, liči na Cvijanovićevu.

– Oni su gledali model ili univerzalnu glavu od koje ja mogu napraviti bilo kakvu. To mi kvari posao na pravdi Boga i to me je dobrano iznerviralo. Ipak, već sada ljudi u mom dvorištu, gdje završavam rad, mogu vidjeti da je u pitanju kip Melanije Trump a ne premijerke – navodi Selak.

On se nada da će kip Melanije Trump na kraju biti postavljen i otkriven u krugu preduzeća „Bema“.

– Ovo će biti najbolji kip koji sam napravio. Biće kao voštana figura i obojen u originalu. Završiću ga za nekoliko dana, a utrošiću oko 200 kilograma vajarskog gipsa i nešto željeza koje je bilo potrebno da ga učvrstim – poručuje Selak.

On kaže da su ga ovih dana obišle brojne ekipe novinara iz Hrvatske, koji su potvrdili da kip stvarno liči na Melaniju Trump.

Selak je ranije rekao da ženu predsjednika SAD Donalda Trumpa radi prema njenim savršenim mjerama 90-60-90 i u prirodnoj veličini.

On je podsjetio da je ideja o pravljenju Melanije u Banjaluci nastala tokom nedavnog gostovanja na ATV-u, kada je direktor tvornice obuće „Bema“ Marinko Umičević predložio Selaku da napravi prvu damu SAD pred tom firmom.

Stevo Selak je poznat široj javnosti, jer je ranije u Banjaluci napravio kipove predsjednika Rusije Vladimira Putina i predsjednika SAD Donalda Trumpa.

U svom dvorištu u naselju Paprikovac ima i skulpture grčkog filozofa Sokrata, sina Mateja i samog sebe, a planira da u budućnosti izvaja i svoje roditelje.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se