Naslovnica BIHAĆ Golubić kod Bihaća: Nesavjesni građani odlažu otpad gdje stignu Građevinski otpad, ali...

Golubić kod Bihaća: Nesavjesni građani odlažu otpad gdje stignu Građevinski otpad, ali i onaj kućni umjesto kontejnera i odlagališta nesavjesni građani odlažu gdje stignu. Posebno velike gomile ovih dana vidljive su na putu koji vodi od MZ Golubić prema Lohovu. Mještani ih samoincijativo čiste, ali one i dalje nastaju kao produkt ljudske nebrige za okoliš.

0
PODIJELI

Nakon višegodišnjeg čekanja da se ova dionica puta asfaltira, te  novim asfaltom  spoji nekoliko bihaćkih naselja, umjesto uživanja u jesenjem pejzažu mještani, ali i turisti nažalost nailaze na loše prizore. Iako su se u Mjesnoj zajednici početkom ljetne sezone organizirali i sve ovo očistili, danas slika sasvim drugačija.

Savjet ove MZ  prijavio je nepoznate počinioce policijskoj upravi, ali i gradskoj inspekciji. Ovakvi događiji su česti, ali se vrlo rijetko otkriju oni koji ostavljaju otpad uz  saobraćajnice.

Deponije uz ovaj putni pravac nastaju od prošle godine te  nakon upornog čišćenja jedino preostaje postavljanje videonadzora kako bi se otkrili počinioci. U komunalnoj inspekciji ističu da bez pomoći građana ne mogu puno učiniti.

Da je bacanje otpada postalo ozbiljan problem, vidljivo je na svakom koraku. Bezobzirno se baca i zagađuje okoliš unatoč tome što je veliki broj građana ove godine imao  prihode od turista i turizma. I bez njih očuvanje okoliša trebao bi biti prioritet svih.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here