Google planira ponuditi vijesti na dlanu

Promjena će biti radikalna i na stranici će uskoro moći da se pronađu vijesti i druge korisne informacije, piše The Guardian.

Googleove mobilne stranice ove sadržaje imaju još od 2012. godine, pa je sasvim razumljiv korak prema ujednačavanju desktop i mobilnog ekrana.

Kompanija je u srijedu najavila da će svoju početnu stranicu dodatno prilagoditi korisnicima pomoću tehnologije Google Now i naprednih algoritama za mašinsko učenje.

“Na stranici ćete moći da vidite sportske rezultate i video-snimke najboljih poteza, najnovije vijesti, zanimljive snimke, najnovija muzička izdanja, priče koje biste mogli da pročitate i još mnogo toga. Početna stranica zavisiće od vaše interakcije s Googleom i trendova iz cijelog sveta, ali i vaše uže geografske regije”,rekla je Šaši Takur, potpredsjednica za inženjerstvo u Googleu.

Korisnici će, također, moći da prate teme i vijesti iz filma, muzike, sporta i drugih tema direktno iz rezultata.

Google je već jednom pokušao da uvede ličnu dimenziju u svoj pretraživački servis u obliku iGoogle stranice. Ta usluga pokrenuta je 2005. godine, ali ukinuta je 2013. u novembru. Doduše, iGoogle je prikazivan samo onima koji su se prijavili na tu posebnu verziju Googleove početne stranice.

Google je rekao da će nove dodatke na početnoj stranici prvi dobiti korisnici SAD, i to odmah, a ostatak svijeta tokom sljedećih nekoliko nedjelja.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se