Naslovnica CAZIN Grad Cazin i mještani Ljubijankića okončali radove na spomen obilježju šehidima Nakon...

Grad Cazin i mještani Ljubijankića okončali radove na spomen obilježju šehidima Nakon što su u junu ove godine gradonačelnik Cazina Nermin Ogrešević i predsjednik MZ Ljubijankići, Ismet Ljubijankić potpisali sporazum o sufinansiranju projekta izgradnje spomen- obilježja šehidima ove mjesne zajednice započeti su radovi koji su i okončani u planiranom vremenskom roku. Svečanim otkrivanjem ploče s imenima 11 poginulih pripadnika Armije Republike Bosne i Hercegovine, spomen obilježje je i formalno otvoreno.

0

Po riječima predsjednika MZ Ljubijankići, uz imena mještana Ljubijankića koji su položili živote braneći domovinu, nalazi se i ime rahmetli dr. Irfana Ljubijankića. –„Rahmetli dr. Irfan je porijeklom upravo iz Ljubijankića i izgubio je život 1995.godine kao prvi ministar vanjskih poslova BiH i njegovo ime se s punim pravom nalazi među ostalim našim šehidima. Mještani Ljubijankića su ponosni na svoje najbolje sinove i ovo spomen- obilježje će trajno svjedočiti o njima i njihovoj neizmjernoj žrtvi“, kazao je Ismet Ljubijankić.

Iz Budžeta Grada Cazina za ovaj je projekat izdvojeno 10.000 maraka i po riječima gradonačelnika Ogreševića, očuvanje uspomene i sjećanje na svakog bosanskog šehida trajna je obaveza zajednice.
-„Drago mi je da smo zajedničkim snagama uspješno realizirali još jedan projekat čiji cilj je zauvijek sačuvati od zaborava svako ime, svakog borca Petog korpusa Armije R BiH. Imena šehida Ljubijankića sada će na ovom mjestu trajno svjedočiti o jednoj časnoj i ogromnoj borbi  i patriotizmu kakav baštine ljudi našeg kraja. Siguran sam da ćemo nastaviti zajedno graditi i stvarati bolje uvjete za život i u Ljubijankićima i u svakom dijelu Cazina jer je to naša dužnost i obaveza prema onima koji su dali živote za Bosnu i Hercegovinu“, naglasio je gradonačelnik Cazina.