8.6 C
Bihać
Utorak, 21 Septembra, 2021

Grad Cazin: Tri saobraćajne nesreće, jedno lice teže povrijeđeno

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 12°C, dok je vodostaj Mutnice 65,00 cm.

Policijska stanica Cazin je imala pet intervencija, dva remećenja javnog reda i mira i tri saobraćajne nezgode. U Stijeni je došlo do svađe i fizičkog napada, a u Jušićima do vike, galame, psovke, osjećaja ugroženosti među supružnicima. Kada je u pitanju sigurnost u saobraćaju, dvije nezgode zabilježene su u Ćoralićima sa po dva učesnika. U jednoj nije bilo povrijeđenih, dok je u drugoj jedno lice lakše povrijeđeno. Na Japića brdu, zbog neprilagođene brzine, prilikom sudara 2 m/v jedno lice zadobilo je teže tjelesne povrede.

Vatrogasna jedinica je imala tehničku intervenciju na Trgu Alije Izetbegovića, gdje su sapirali kolovoz, te drugu na Japića brdu, gdje su izvlačili unesrećenog iz automobila.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 54 pacijenata, dok je sanitet korišten dva puta.

Kada je u pitanju vodosnabdjevanje, nema najavljenih radova.

Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać-PJD Bihać obavještava kupce da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima doći do prekida u isporuci električne energije na području Cazina prema sljedećem rasporedu: dana 13.09.2021. od 08:30 do 15:00 sati Gnjilavac, Kličići, Polje, Kula Begići, Majetići.

Odvožnja komunalnog otpada odvija se po redu odvožnje.

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, frekvencija vozila u jutarnjim satima je pojačanog intenziteta, posebno u gradskim centrima.

Vozače na svim dionicama savjetujemo da voze oprezno i da vožnju prilagode uslovima na putu.

Na autoputu A-1 zbog radova na dionici Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

Povodom održavanja penjačkog festivala, “Drill and Chill Festival”, na lokaciji kanjona “Tijesno” (u blizini rafting slalom staze), do 18.09. svakodnevno od 11 do 11:45 sati obustavlja se saobraćaj na magistralnom putu Karanovac-Crna Rijeka i preusmjerava na alternativni pravac Banja Luka-Čađavica-Mrkonjić Grad.

Za danas je planiran početak novog režima saobraćanja u tunelu Crnaja na dionici Konjic-Jablanica. Tokom dana saobraćat će se naizmjenično-jednom trakom, uz regulaciju semaforima. U noćnim satima (23:00-04:30 sati) saobraćaj će u tunelu biti obustavljen.

Radovi se izvode u tunelu Čaklovići na putu Tuzla-Kalesija (dionici Simin Han-Caparde), gdje se saobraćaj od 22 do 06 sati obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Na graničnim prelazima povremeno dolazi do pojačanog prometa vozila, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se