Građani sami morali “u akciju”: Veliku zmiju kišobranom odnio i bacio u Unu

Iz policije su potvrdili kako su dobili ovakvu obavijest te je odmah proslijedili na adresu Javnog komunalnog preduzeća “Komrad”, koje inače brine o održavanju gradskih parkova.

U međuvremenu, nekolicina prolaznika je ostala paziti na zmiju, a o njenom prisustvu su obavijestili i vaspitače u obližnjem dječjem vrtiću, kako se ne bi dogodilo da neko od mališana krene u tom pravcu.

Međutim, u ovom komunalnom preduzeću smatrali su kako uklanjanje gmizavaca nije u opisu njihovih poslova, istakavši kako bi to trebalo da rade specijalizirane ekipe, pišu Nezavisne.

– U većim gradovima postoje ljudi koji su obučeni za hvatanje i uklanjanje gmizavaca jer je riječ o potencijalno opasnim životinjama. Mi smo nadležni za uklanjanje pasa ili mačaka, ali ne i zmija – istakli su u JKP “Komrad”.

Prema riječima svjedoka ovog događaja, koji se desio u četvrtak, nakon što se ni poslije dužeg vremena niko nije pojavio kako bi riješio ovaj neobičan problem, jedan od prolaznika se osmjelio da zmiju pomoću kišobrana odnese i baci u Unu.

Prema tim informacijama, ispostavilo se kako nije riječ o otrovnici već o bezopasnoj bjelouški.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se