13.8 C
Bihać
Ponedjeljak, 18 Oktobra, 2021

GRAĐANI KRATKIH RUKAVA: GDJE JE NOVAC NAMIJENJEN ZA EKSPROPRIJACIJU ZEMLJIŠTA ZA BIHAĆKI AERODROM???

Javno preduzeće „Aerodrom“ Bihać prošle godine uplatilo je prvu tranšu na račun Grada Bihaća čime je otpočet otkup zemlje, gdje bi jednog dana Bišćani trebali gledati aerodrom međunarodnog karaktera, i koji bi svakako dao doprinos turističkom, te općenito infrastrukturnom razvoju ovog dijela Bosne i Hercegovine. Sveukupno, do sada je Gradu isplaćeno 5.5 miliona maraka čija je zemlja ustvari 275-ta, odnosno posljednja parcela u nizu. Prije nje su još 274 parcele, mahom privatnih vlasnika. Oni nisu isplaćeni, a sudeći po dinamici isplata i krize uzrokovane pandemijom koronavirusa – ne zna se ni kada će…

BIHAĆ, 13. novembra – Dvadeset i petog decembra 2017. godine u bihaćkom Službenom listu izašao je spisak parcela u naselju Golubić koje trebaju biti predmet eksproprijacije.

Posljednja u nizu je parcela označena kao 2905, veličine skoro 265 hiljada kvadratnih metara, vrijednost je veća od 6,6 miliona maraka, a do sada je uplaćeno 5,5 miliona, na kako Zakon o eksproprijaciji predviđa, posebnom podračunu. Sekretar “Aerodroma” kaže da je prva otkupljena gradska zemlja, zato što je, kako tvrdi i najvrijednija, odnosno posjeduje infrastrukturu poput priključka struje i vode, a na njoj će se nalaziti pista i terminal. Metar kvadratni gradske parcele plaćen je po cijeni od 25 maraka.

Dodaj komentar:
Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se