Građani pale svijeće kao upozorenje za vozače u Šićkom brodu kod Tuzle

Zbog velikog broja saobraćajnih nesreća koje se događaju na zapadnom ulazu u Tuzlu, poslije petlje Šićki Brod, građani te mjesne zajednice posljednjih dana na ivičnjacima pored magistralne ceste pale svijeće kao upozorenje za sve vozače.

Naime, prilikom gradnje petlje Šićki Brod i saobraćajnica koje vode ka Tuzli, uklonjeni su stubovi ulične rasvjete koji su osvjetljivali obližnje autobusno stajalište, ali i kolovozne trake.

– Bankina koja razdvaja saobraćajne trake u mrklom mraku je velika opasnost za sve vozače. Nakon što prođete petlju morate se prestrojiti u desnu traku, jer ako to ne učinite sigurno ćete udariti u bankinu. Na tom dijelu puta nema ni rasvjete ni saobraćajnih znakova, koji bi pomogli vozačima ili ih upozorili na opasnost – kaže Senad Isaković, građanin Šićkog Broda.

Građani Šićkog Broda upućivali su dopise Federalnoj direkciji cesta, a nakon vijećničke inicijative, Gradsko vijeće Tuzla je naložilo da na teren izađe stručna osoba.

-Nikad niko nije došao i na mjestu događaja se uvjerio o čemu se ovdje radi. Pretprošle sedmice svaki drugi-treći dan vozači su udarali u bankinu. Spontano smo odlučili da palimo svijeće kako bi osvijetlili put i kako bi vozačima ukazali na opasnost. Od tada nije bilo saobraćajnih nesreća, a, ispostavilo se, bolje je da palimo svijeće pored ceste nego na nečijem grobu – kaže Isaković.

Ništa bolja situacija sa rasvjetom, prema riječima Isakovića, nije ni na kružnom toku u blizini naselja Bukinje. Iako je bilo najava da će se saobraćajnice od petlje Šićki Brod do bolnice u Kreki završiti na vrijeme to još uvijek nikada nije urađeno.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se